Fenerbahçeli oyuncular milli takıma katılmama kararı aldı

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı oyuncuları, yoğun Euroleague fikstüründen dolayı milli takımın 2019 Dünya Kupası Elemeleri'nde forma giymeyeceklerini ortak bir bildiri ile duyurdular.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 17:17
Abone Ol google-news

Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Ali Muhammed, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna ortak bir bildiri yayımladı. Açıklamada yoğun Euroleague fikstüründen ötürü milli takımın 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarında forma giyemeyecekleri duyuruldu.  Fenerbahçe Doğuş forması giyen Gigi Datome de büyük bir üzüntü ile İtalya Milli Takımı'na katılamayacağını açıklamıştı.

Obradovic: FIBA gibi kurumlar bu takvimleri hazırlarken, oyuncuları düşünmüyorlar

Obradovic yaptığı açıklamada, "Euroleague bir sistem kurmuş durumda. Milli takımlar da baskı uygulamaya başlayacak. Çifte standart olacak çünkü NBA oyuncularının elemelere gelmesi gerekmezken, Euroleague oyuncularının gitmesi gerekecek.

Oyuncuların durumlarını anlamaları gerekiyor. Kendilerini korumak adına oyuncu birliğinin kurulması gerekiyor. Ben Euroleague komisyonunun üyesiyim ve önereceğim ilk şey oyuncu birliğinin kurulması olacak. En önemli hakları ise sezon içerisinde dinlenmeye zamanları olması. En azından minimum dinlenme vakti olmalı.FIBA gibi kurumlar bu takvimleri hazırlarken, oyuncuları düşünmüyorlar. Ben bir antrenör olarak her zaman oyuncularımızın yanında olacağım" dedi.

 İşte o bildiri:

.FIBA gibi kurumlar bu takvimleri hazırlarken, oyuncuları düşünmüyorlar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler