"Bazı valiler sorumluluklarını aşıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ''Bazı vali ve kaymakamların, seçimler öncesi ve sonrasında, görev ve sorumluluklarını aşarak yaptıkları çalışmalar ve açıklamaların toplum tarafından ibretle izlenmekte olduğunu ve bunun kaygı ve kuşkuları artırdığını'' ifade etti.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 14:59
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Bolu Valisi'nin açıklamalarına ve tutumuna yönelik olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Selvi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a iktidar partisi AKP’nin bir danışmanı, teorisyeni, ideleogu gibi fütursuzca açıklamalar ve konuşmalar yapan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar hakkında, İçişleri bakanlığınca bu güne kadar herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Selvi, soru önergesinde ''Bazı vali ve kaymakamların, seçimler öncesi ve sonrasında, görev ve sorumluluklarını aşarak yaptıkları çalışmalar ve açıklamaların toplum tarafından ibretle izlenmekte olduğunu ve bunun  kaygı ve kuşkuları artırdığını'' ifade etti.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın basına yansıyan son açıklamaları ise bu konuda hangi noktaya gelindiğinin adeta kanıtı niteliğinde olduğunu belirten Cevdet Selvi önergesinde, ''Bakanlığınızın emrindeki, devletin millet adına önemli görevler ve  yetkiler verdiği kimi vali ve kaymakamların, kendi kişisel ideolojisine göre hareket etmesini nasıl karşılıyorsunuz?'' diye sordu.
 
Bolu Valisi ve benzeri yetkililerin, ülkemizde “sivil darbe”nin alt yapısını oluşturmaya çalışan bazı sözde sivil toplum örgütleri ile ilişkileri tespit edilip edilmediğini soran Selvi, Atalay'a ''Bu ilişkiler tespit edilmiş ise bunlar hangileridir'' sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler