BDP'li vekillere halaylı karşılama

KCK davasından tutuklu Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan AYM kararının ardından tahliye edildi

Yayınlanma: 03.01.2014 - 21:45
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), KCK davasından tutuklu bulunan BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın “Tutukluluğun makul süreyi aştığı, seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği” gerekçesiyle yaptıkları başvuruları haklı bulmasının ardından 2 milletvekili tahliye edildi. AYM’nin KCK davasından tutuklu bulunan BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkında “makul süreyi aştığı, seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği” gerekçesiyle başvurularını kabul etmesi ardından, Yıldırım ve Ayhan’ın avukatları Diyarbakır’daki 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye için başvuruda bulundu.

Mahkeme heyeti, tahliye talebine ilişkin iddia makamının mütalaasını almak için dosyayı savcıya gönderdi. Savcılık, ikinci kez milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan için tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirdi. Savcının da görüşünü sunmasının ardından toplanan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, oybirliğiyle BDP Milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan’ın tahliyesine karar verdi. İki milletvekili de akşam saatlerinde tutuklu bulundukları cezaevlerinden tahliye edildi. 3 vekil daha tahliye bekliyor KCK davalarından tutuklu bulunan BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş’ın avukatları da geçen günlerde AYM’ye başvurmuştu. AYM’nin başvuruları kabul etmesi durumunda 3 vekilin de önümüzdeki günlerde tahliye edilmesi bekleniyor.
Balbay kararı emsal oldu Gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AYM’nin “Tutukluluğun makul süreyi aştığı, seçme ve seçilme haklarının ihlal edildiği” kararının ardından 9 Aralık’ta tahliye edilmişti. Balbay kararının ardından tutuklu 5 milletvekilinin avukatları da yargılandıkları mahkemelere tahliye başvurusu yapmış ancak Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri AYM kararının bireysel başvuru üzerine alındığına hükmederek, tahliye taleplerini reddetmişti. Bunun üzerine 5 BDP’li milletvekilinin avukatları da AYM’ye başvuruda bulunmuştu.

Halaylı karşılama

Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün saat 17.00 sıralarında tahliye oldu. Milletvekili Gülser Yıldırım’ı cezaevi önünde ailesi ve çok sayıda partili karşıladı. Gülser Yıldırım, karara sevindiğini söyledi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da akşam saatlerinde Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde halkın sevinç gösterileriyle tahliye edildi. Ayhan’ın tahliyesi Şanlıurfa’da partililer tarafından zılgıtlar eşliğinde sevinçle karşılandı. Partililer, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler