Belediye Meclisi'ne rüşvet boykotu

Adları rüşvet iddiasına karışan iki üye toplantıya gelmedi. O iki ismin istifasını isteyen 3 parti meclis oturumunu boykot etti.

Yayınlanma: 13.07.2015 - 16:51
Abone Ol google-news

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grupları bulunan CHP, AKP ve HDP, 2 MHP’li meclis üyesinin adının rüşvet iddialarına karışması nedeniyle meclis toplantısını boykot etti. 3 partiye üye başkanlar ve meclis üyeleri, toplantının yapıldığı binaya geldi ancak oturuma katılmadı.

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri K.U ve M.Ç’nin adı, akaryakıt istasyonu için imar plan değişikliği yaptırmak isteyen işadamı H.İ ve oğlu M.İ tarafından gündeme getirilen rüşvet iddiasına karışmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından MHP İl Başkanlığı, 2 meclis üyesinin partiden istifasını istemiş, MHP İl Başkanı Sabahattin Kılıç ve MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 2 meclis üyesinin belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak aradan geçen sürede K.U ve M.Ç meclis üyeliğinden istifa etmedi.

Belediye meclisinde grubu bulunan CHP, AKP ve HDP, 2 üyenin istifa etmemesini ve MHP’li yönetimin rüşvet iddialarını yargıya taşımamasını meclis oturumunu boykot ederek protesto etti.

Toplantının yapılacağı saatte Kongre ve Sergi Sarayı’na gelen 3 partiye üye belediye başkan ve meclis üyeleri oturuma katılmadı. Adları rüşvet soruşturmasına katılan K.U ve M.Ç’nin de katılmadığı oturum da sadece MHP’li üyeler yer aldı ve 77 üyeli meclis 39 üyenin katılımı ile açıldı.

Partisinin boykot kararının meclis toplantısından kısa süre önce öğrendiğini kaydeden HDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, “Boykotun gerekçesini il başkanları kendileri açıklayacak. Biz de toplantıya geldik, arkadaşlar kararı bize bildirdiler, bizde o kararı uyguluyoruz. Grup başkanları ve il başkanlarının aldığı kararı bizim açıklamamız doğru değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler