‘Beni Ezgim için yaşatın’ diyordu

31 yaşındaki Oğuz Kıllı’nın yakınları, Adli Tıp Kurumu önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 03.06.2017 - 18:27
Abone Ol google-news

Oğuz Kıllı (31), 14 Mayıs gece saat 01:00 sıralarında Esenyurttaki D-100 Karayolu’nda şoför değişikliği yapmak için araçtan indiği sırada başka bir araçtan açılan ateş sonucu yaraldı. 15 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kıllı, hayata tutunamadı. Kıllı’nın annesi Maliye Kıllı, “Çocuğum vurulduğu akşam, yeni aldığı eve yemeğe davet etmişti bizi. Evinde dahi oturamadı oğlum. Torunun yetim, gözü yaşlı kaldı. Oğluma ateş edenler ise ortada yok. Adaleti olmayan bu dünyada adalet istiyorum” dedi.
 
Oğuz Kıllı, eniştesiyle beraber trafikteyken şoför değiştirmek için aracı yolun sağına çekti. Araçtan indiği sırada başka bir araca ateş eden araçlı başka bir grubun sıktığı kurşunlardan biri Kıllı’nın sol leğen kemiğinden girip, sağ leğen kemiğine saplandı. Ana arteri kesilen Kıllı, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Oradan ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Pazartesi günü ise beyin ölümü gerçekleşen Kıllı dün hayata gözlerini yumdu. Kıllı’dan geriye gözü yaşlı eşi Esra, üç yaşındaki kızı Ezgi kaldı.   
 
‘Beni Ezgi’m için yaşatın’
 
Maliye Kıllı, oğlunun yaralandığını hastaneden gelen bir telefonla öğrenciğini söyleyerek, “çocuğumun bilinci açıktı. ‘Ağlama annem’ dedi. Çocuğumu başka bir hastaneye sevk ettiler. İki saat ambulans bekledik” diye konuştu. Kıllı, gözyaşları içerisinde oğlunun dünyalar iyisi bir insan olduğunu belirterek, “Hiçbir canlının ayağı taşa değsin istemezdi. Ağzı bağlanmış, deliğe atılmış bir köpek için bile ağlamışlığı vardır. Çocuğum ölmeden önce doktorlara, ‘beni Ezgi’m için yaşatın’ diyerek yalvardı.
 
‘Mobese yok’ 
 
Kıllı’nın ablası Nesrin Karslı ise sürecin sıkıntılı ilerlediğini söyleyerek, “İlk ifadeyi vermek için bile üç gün dolaştık. Görgü tanıklarımız var. Olay D-100 Karayolu’nda olmasına rağmen bizlere ‘mobese yok’ deniliyor” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, olayın yaşandığı sırada magandaların sıktığı kurşunlar nedeniyle iki kişininde yaralı olduğu öğrenildi.
 
Oğuz Kıllı’nın cenazesini dün Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nda dün alan aile bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Dersim Dernekleri Federasyonu üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklama sırasında Kıllı’nın üç yaşındaki kızı Ezgi Kıllı ile beraber çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı pankartta açıldı. Pankartta, “Babamı bir maganda vurdu babamın katilini istiyorum” ifadeleri yer aldı. Eylemde sık sık “Oğuz’un katili bulunsun hesap sorulsun” sloganları atıldı. 
 
‘Çocuğum için adalet istiyorum’
 
Ali Şeker, bireysel silahlanmaya dikkat çekerek, “Bireysel silahlanmanın önü açıldı. Bunlar oyuncak değil. Bu tür ölümlerin önüne geçilmek için ağır cezalara verilmesi gerekir. Bireysel silahlanmanın önüne kapatılmalıdır” dedi. Acılı eş Esra Kıllı ise, faillerin bulunmasını isteyerek, “Çocuğum için adalet istiyorum. Adalet olmayan bu dünyada adalet istiyorum” diye konuştu.
 
‘Şehir eşkiyaları Oğuz’umuzu aldı’
 
Basın açıklamasını okuyan Nesrin Karslı özetle şunları söyledi: “Silah taşımayı daha da önemlisi o silahı kullanarak canlılara zarar vermeyi kendine hak gören şehir eşkiyaları, Oğuz’u bu hayattan ve sevenlerinden koparıp aldılar. Silah Şiddetine Karşı Küresel Eylem Haftası’nda kardeşimizi kaybettik. Oğuz’umuzu kaybettik. Diğer Oğuzlarımızı kaybetmemek için hep birlikte bu insanlık dışı, amaçsız ve kin dolu teröre dur demeliyiz.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler