Berkin Elvan’a kaymakamlık vetosu

Narlıdere Belediye Meclisi’nin Yavuz Bingöl Sanat Sokağı’nın adını Berkin Elvan Sokak olarak değiştiren kararı, İlçe Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından siyasi olduğu gerekçesiyle veto edildi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 13:17
Abone Ol google-news

Narlıdere Belediye Meclisi’nın ocak ayındaki toplantısında, sokağın adı 2 AKP’li üyenin reddetmesine karşın 23 oyla kabul edilmişti. Ancak Kaymakam Canbaba, isim değişikliğini siyasi olduğu gerekçesiyle veto etti.

Meclis direnecek!

Bunun üzerine Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grubu, İlçe Başkanı Cafer Esen ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte olağanüstü toplandı. Toplantıda, Berkin Elvan adının aynı sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak kaymakamlığa gönderilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Kaymakama tepki gösteren Batur, “16 yıldır binlerce karar aldık ve hiçbiri veto edilmedi. Halkın meclisinin aldığı bir kararın veto edilmesi olağan bir teamül değildir. Kaymakamlık kararı dikkatlice incelendiğinde asıl siyasi kararın bu veto olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. AKP İlçe Başkanlığı’nın birkaç gün öncesindeki basın toplantısındaki açıklamalarının, aynen bu karar içerisinde yer aldığı dikkat çekmektedir. Ancak bizler kararımızın arkasındayız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler