'Berkin ile Öfkeli Padişah' kitabı tepki çekti

Kaynak Yayınları’nın, Gezi eylemleri sırasında polisin başından gaz fişeğiyle vurduğu ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın adının ve resminin kullanıldığı Tamer Dursun imzalı “Berkin ile Öfkeli Padişah” kitabı, Elvan ailesiyle yayınevi arasında tartışmaya neden oldu.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 09:21
Abone Ol google-news

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “İçeriğini bilmediğimiz bir şeyin bir anda ortaya çıkması bizi üzdü.  Görüşmelerimiz sonucunda şu an itibarıyla söz konuzu kitap yayımlanmayacak” dedi.

Haber, oyuncu Barış Atay’ın kitabı sosyal medyada tanıtan Kaynak Yayınları’na, “Yaptığınız fırsatçılıktan başka bir şey  değil” diye tepki göstermesiyle duyuldu.

Atay’ın mesajları üzerine durumdan haberdar olan Elvan ailesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Berkin  üzerinden kimsenin siyasi ve maddi rant elde etmemesi için gayret ediyoruz” denildi. Kaynak Yayınları’na sosyal medya üzerinden birçok yurttaş da tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Berkin’in Babası Sami Elvan, daha önce bir görüşme yapıldığını belirterek, “Ben de ‘projeyi görelim, kararımızı veririz’ dedim. Ama arkadaşlar her şeyi hazırlamışlar ortaya çıkarmışlar. Biz de bugün (dün) sosyal  medyadan öğrendik. Bizim onayımız yok” dedi.

Akşam saatlerinde yayınevi sahibiyle görüştüklerini anlatan Elvan, kitabın sadece tasarım olarak hazırlandığını ve satışa sunulmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler