Berlin'de bir gece

65. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde sinematografiye yaptığı katkıdan ötürü sanatsal Gümüş Ayı ödülünü kazanan dram, kesintisiz tek bir plandan oluşuyor.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 12:03
Abone Ol google-news

Yaklaşık üç aydır Berlin’de yaşayan, bir kahvede garsonluk yapan İspanyol Victoria’nın hiç dostu yoktur. Madrid’e ait çok iyi anıları olmayan genç kadın geçmişini unutmak, yaşamını değiştirmek için Berlin’e gelmiştir.

Bir gece kulübünde tek başına eğlendikten sonra sabahın dördünde eve gitmeye hazırlanan Victoria, Berlinli gençler Gezegen, Boksör, Haylaz ve Topuk’la karşılaşır. Kendini yalnız duyumsayan Victoria bu gençlerle dostluk kurar. Birlikte bira içerler, ıssız sokaklarda koştururlar, binaların çatılarına çıkarlar.

Saatler ilerledikçe Victoria, yeni dostlarının geçmişlerini de öğrenmeye başlar. Uzun bir süredir tutukevinde kalan Boksör, hapisteyken korunmanın bedelini ödemek zorundadır. Bunu da onu koruyan mafya babası Andi için banka soyarak gerçekleştirecektir. O gece Boksör, Gezegen, Haylaz ve Topuk çalıntı bir arabayla yanlarına Victoria’yı da alarak Andi ve çetesiyle buluşmaya giderler. O gece Victoria, Gezegen, Boksör, Haylaz Topuk’un yaşamları birdenbire değişecektir.

Tek bir plan sekanstan oluşan dramın görüntü yönetmeni Sturla Brandth Grovlen’in sinematografik çalışması filme ayrı bir atmosfer katıyor. Filmin Özel Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.

Victoria Yönetmen: Sebastian Schipper Oyn: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yiğit, Max Mauff, André M.Hennicke / 2015, 140 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler