Beş yılda 1134 kadın öldürüldü

Dominik Cumhuriyeti’nde Maribal kardeşlerin sistem tarafından katledilmelerinin üzerinden 55, dünya çapında kadına yönelik şiddetin sesi olmalarının üzerinden ise 16 yıl geçti

Yayınlanma: 24.11.2015 - 22:52
Abone Ol google-news

Geçen yıllar arasında ataerkil dünya düzeni içinde kadınlar hâlâ “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”ne (International Day for the Elimination of Violence against Women) ihtiyaç duyuyor. Çünkü kadınlar erkek devlet şiddetine maruz kalmaya devam ediyor. İşte rakamlarla Türkiye’deki tablo:

608 kadını öldüren kocası kadincinayetleri.org sitesi verilerine göre 5 yılda en az bin 134 kadını erkekler öldürdü. 608 kadının faili kocası veya eski kocası, 161 kadının faili erkek arkadaşı veya eski erkek arkadaşı, 213 kadının faili ise ailedeki erkekler veya akrabası oldu. 141 kadın şiddet, taciz veya tehdit karşısında güvenlik amacıyla resmi bir kuruma başvurmasına rağmen öldürüldü. 234 kadının cinayeti ise devam eden bir ayrılık veya boşanma sürecinde işlendi. Cinayetlerin 676’sı çiftlerden birine ait, ortak ya da kadın veya erkeğin ailesinin evinde gerçekleşti. 225 cinayet ise kamuya açık yerde yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler