Beşiktaş'a 'isyancı' rakip

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ile aynı gruba düşen Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu takımı, adını Osmanlı’ya karşı isyan eden Arnavutluk’un milli kahramanı İskender Bey’den alıyor.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 23:50
Abone Ol google-news

Tarihi eşleşme

Osmanlı döneminde kurulan Beşiktaş ile Osmanlı’ya isyan eden İskender Bey’i temsil eden Skenderbeu’nun karşı karşıya geleceği mücadele, sadece bir maç olmaktan çıkıp tarihi bir eşleşme olarak dikkat çekiyor. Öte yandan, İskender Bey’in ilginç hayat hikayesi de gözlerden kaçmıyor.



1404 yılında Arnavutluk’ta doğan İskender Bey (Gjergj Kastiroti), Arnavutluk topraklarındaki Akçahisar bölgesini denetimi altında tutan babası Con Kastrioti’nin 1421’de Padişah II. Murat’a yenilmesinin ardından ailesinin Osmanlı’ya bağlılığını sağlayabilmek için rehin olarak saraya gönderildi ve Müslüman oldu. Ardından, Osmanlı sarayında yetişen Gjergj Kastiroti’nin ismi, Fatih Sultan Mehmet’in babası II. Murad zamanında ‘İskender Bey’ olarak değiştirildi. Eğitimini tamamlayan İskender Bey’e daha sonra Sırbistan ve Arnavutluk Sancak Beyliği verildi. Arnavutluk’un özerk yönetilmesine ilişkin isteği kabul edilmeyince Osmanlı’ya savaş açan İskender Bey tekrar Hıristiyan oldu. 25 yıl boyunca Osmanlı ile savaştı. İskender Bey, 1468’de öldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler