Beşiktaş'ta toplu aidat kavgası

Beşiktaş’ta 15 bin kişinin ödemesi toplu yapıldı, camia tepkili

Yayınlanma: 14.01.2016 - 11:58
Abone Ol google-news

Seçim yılına giren Beşiktaş’ta, toplu aidat krizi yaşanıyor. Geçen yıl, bazı kişilerin, 5 bine yakın Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyesinin geriye dönük aidat borçlarını topluca yatırmasının ardından, aynı yöntemin bu yıl da devam etmesi, camiada sıkıntı yarattı. Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurul öncesi, yine aynı kişilerin bu kez 6 bine yakın üyenin parasını kulübe toplu olarak yatırdığı duyumları üzerine, bir grup kongre üyesi, Denetleme Kurulu’na dilekçe vererek, konunun araştırılmasını istedi. Eğer, bu iddia, doğrulanır ve belgelenirse, aidatları yatırılan 6 bine yakın üyenin Mayıs 2016’daki başkanlık seçiminde oy kullanamaması durumu gündeme gelecek.

15 bin kişi yatırdı

Beşiktaş’ta mali ve seçimli genel kurullar öncesi 30 bine yakın üyenin 15 bininin 120 TL’lik yıllık aidatlarını yatırdığı ortaya çıktı. Ancak bu üyelerin üçte birinden biraz fazlasının aidatları, 2-3 kişi tarafından bankaya ödendi. Bu durumun farkına varan Sezgin Gülnar, Çağrı Göksel, Erdener Karataş, Tayfun Küçük, Mehmet Asar, Kaan Bayraktutan ve A.Efe Tuncer önceki gün Beşiktaş Denetleme Kurulu’na bir dilekçe vererek, ilgili tüzük maddesinin işletilmesini ve aidatları tek elden yatırılan 6 bine yakın üyenin, Mayıs 2016 seçiminde oy kullanma haklarının durdurulmasını istedi.

Araştırılmasını talep ettiler

Şimdi, Beşiktaş camiası, aidatların kim ve veya kimler tarafından yatırıldığı sorusunun cevabını arıyor. Bazı üyeler, haberleri olmadan aidatlarının yatırıldığını iddia ederken sağduyu sahibi Beşiktaşlılar, “Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, yetkisi dahilinde bu araştırmayı yaparsa, paranın kim ya da kimlerce ödendiğini, o kişilerin de kime yakın olduğunu ortaya çıkartır. Biz şimdi falanca başkan, filanca eski başkan bu aidatları ödetiyor demek istemiyoruz. Ama camia olarak, ‘bindirilmiş kıta’ olmadığımızı bilsinler. Şimdi 15 bin üye oy kullanma hakkına sahip. O gün kongreye 12 bin kişi gelir. Üye aidatı yatırılan 6 bin kişinin oyu başkanı belirler. Şeref Bey, mezarından kalksa, parayı yatırtanlara karşı başkanlığı kazanamaz” ifadesini kullandılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler