Beyaz Saray’da ‘sessiz çığlık’

Amerika'da yaşayan Türkler, sahte delillerle tutuklu bulunan gazeteci, TSK mensubu ve bilim adamları için Beyaz Saray önünde "Sessiz çığlık" eylemi yaptı

Yayınlanma: 15.12.2013 - 23:02
Abone Ol google-news

Siyasi tutsakların özgür bırakılmasını isteyen Amerika’daki Türk yurttaşlar, Beyaz Saray önünde “Sessiz çığlık” eylemi yaptı. Eyleme, üzerinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’in fotoğraflarının bulunduğu ve “Sonun başlangıcı” yazılı pankartlar taşıyan yurttaşlar, “Türkiye’de tutuklu tüm gazetecilere, bilim insanlarına, TSK mensuplarına özgürlük” mesajı verdi.

Amerika’da yaşayan Türk yurttaşlar, Beyaz Saray önünde AKP hükümetini ve uzun tutukluluk sürelerini protesto etti. Yurttaşlar, siyasi nedenlerle hapse atılmış gazeteci, TSK mensubu ve bilim adamlarına özgürlük istedi. Yaklaşık 100 kişi Beyaz Saray önüne ellerindeki pankart ve dövizlerle geldi. Yurttaşların eylemine CHP’nin Amerika temsilcileri de destek verdi.

Siyasi nedenlerle tutuklanmış olanlara özgürlük isteyen yurttaşlar, sahte delillere dayalı tutuklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Yurttaşlar, Beyaz Saray önünde büyük bir pankart açarak Türkiye’yi dünyanın en büyük hapishanesi olduğunu dile getirdi.  Ellerinde bulunan Türk Bayraklarıyla bu durumun sorumlusu olarak AKP’yi ve Gülen hareketini sorumlu tutan yurttaşlar, “Sonun başlangıcı”, “Türkiye’de tutuklu tam gazetecilere, bilim in sanlarına, TSK mensuplarına özgürlük” mesajı verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler