Bilal’den ‘muhtar bile olamasın’ şikayeti

Yıllarca kullandıkları söylemi, silaha çevirdiler

Yayınlanma: 06.06.2015 - 10:30
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız hakkında hakaret suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, Yıldız’ın mahkum olması halinde seçme ve seçilme hakkının da kısıtlanması talep edildi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın Gaziantep’te yaptığı bir basın açıklamasında kendisine hakaret ettiğini iddia eden Erdoğan, Yıldız’dan şikayetçi oldu. Şikayete konu demeç, Gaziantep Oluşum gazetesinin 24 Eylül 2014 tarihli sayısında yer aldı. Yıldız, basın açıklamasında şu görüşlere yer vermişti:

Sadece Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri değil, Türkiye’nin dört bir yanından iş adamları, sermayederler, büyük firmaların patronları ve belediye başkanları, yani seçkin diyebileceğimiz insanlar TÜRGEV’e arsa ve bağış yapmak için sıraya durmaktadırlar. Türkiye’de eğitim vakfı yalnızca TÜRGEV midir? TÜRGEV, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun ve evlatlarının olduğu, yakın arkadaşlarının yönetim kurulunda olduğu, bizzat kararlarını kendilerinin verip yönettiği bir vakıftır. Bu vakfa Türkiye’nin dört bir yanından arsa bağışı yapılması resmen şaibedir. Bu vakıf şaibeli bir vakıftır. Bu vakıf Gaziantep’in toprağının peşkeş çekildıği bir vakıftır. Eğer bir arsa eğitim için bağışlanacaksa, Mitli Eğitim Bakanlığı ne güne duruyor? Burada eğitim meselesi bir makyajdır. Eğitim adı altında soygunculuk yapılmaktadır.”

Suç işlemedim’

Yıldız, savunmasında, hakaret ve iftirada bulunmadığını, suç işlemediğini belirtti. Cumhuriyet Savcısı Ertunç Cengiz, hazırladığı iddianamede, “...müştekinin üye olduğu vakfa Gaziantep topraklarının Peşkeş çekildiği...” ve “Eğitim adı altında soygunculuk yapılmaktadır” sözleriyle Erdoğan’ın onur şeref ve saygınlığını rencide ettiğine işaret etti.

Seçme ve seçilme engeli gelebilir

Yıldız hakkında hakaret suçunun yanı sıra, Türk Ceza Kanunu’nun “Güvenlik tedbirleri” kısımlı 53. maddesinin 1. fıkrası hakkında da işlem yapılması isteniyor. Yıldız’ın mahkum olması halinde seçme ve seçilme hakkını yitirmesine neden olacak fıkra şöyle:

Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak; sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, TBMM üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler