Instagram Lite yayımlandı

Android için Instagram Lite uygulaması bugün yayımlandı. Eğer düşük donanımlı bir Android telefon kullanıyorsanız, Instagram’ın Lite sürümünü indirerek daha hızlı bir Instagram deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

Android telefon pazarında yüzlerce model yer alıyor. Giriş-orta-üst segment olarak üçe ayrılan bu pazarda, çoğunluğu giriş ve orta segmnet telefonlar oluşturuyor. Fiyatı uygun olması için donanımdan kısılan giriş seviyesi telefonlar için bazı geliştiriciler uygulamalarının Lite sürümlerini yayınlıyor.

Lite kervanına bugün de Facebook'un bünyesinde yer alan instagram katıldı. Instagram Lite adı ile Play Store'da yer alan uygulama 573kb büyüklüğe sahip. Ana Instagram uygulamasının bazı özellikleri kırpılarak daha akıcı bir şekilde çalışması sağlanan Instagram Lite uygulaması,düşük donanılı telefonların imdadına yetişiyor.

Şimdilik Türkiye'den indirmeye kapalı olan Instagram'ın Lite uygulamasında, görüntülü görüşme ve canlı yayın yapma gibi ekstra özellikler bulunmuyor. Uygulamada sadece fotoğraf yükle, fotoğraf görüntüle ve hikaye bakma gibi temel özellikler bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler