Snapdragon 820 de ısınma sorunlarıyla boğuşuyor

Geçtiğimiz yıl Snapdragon 810’un sorunlarıyla boğuşan Qualcomm, yeni yonga seti Snapdragon 820’de de benzer sorunlarla karşılaşacak gibi görünüyor.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 11:26
Abone Ol google-news

Akıllı telefon pazarının en önemli işlemci üreticileri arasında yer alan ABD menşeli Qualcomm, geçtiğimiz yıl hazırladığı Snapdragon 810 yonga setinin aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaşmasıyla kendisini büyük bir krizin ortasında bulmuştu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen birçok amiral gemisi akıllı telefonda yaşanan bu sıkıntılar Samsung ve LG gibi telefon üreticilerini alternatif aramaya mecbur bırakırken, Qualcomm önemli ortaklarını kaybetmekle burun buruna gelmişti.


Sonunda birçok telefon üreticisi Qualcomm’dan vazgeçmeyip Snapdragon 810 yerine Snapdragon 808’i seçti ve Qualcomm önemli bir krizi atlatmış gibi göründü. Ancak Qualcomm’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, işlemci üreticisinin çok daha büyük bir krizle karşı karşıya kalabileceğini gösterdi. Firma için tam bir hayal kırıklığına dönüşen Snapdragon 810’un halefi olan Snapdragon 820’nin de benzer aşırı ısınma sorunlarıyla boğuştuğu iddia ediliyor.
2016’nın ilk aylarında piyasaya sürülecek birçok amiral gemisi akıllı telefonda kullanılması beklenen Snapdragon 820‘de yaşanan bu sorunları çözmek için ise Samsung’un devreye gireceği konuşuluyor. Yeni amiral gemisi Galaxy S7’de yeni Snapdragon’u kullanması beklenen Samsung, Snapdragon 820’in sorunlarını çözmek için Qualcomm ile birlikte çalışacak.

Google 29 Ekim’i unutmadı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler