Elon Musk'ın ‘Casus uydu’su ilk görevde başarısız oldu

SpaceX bugüne kadar 21 kez Falcon 9 uydu fırlatışı gerçekleştirdi fakat henüz başarılı olarak kayıtlara geçen bir fırlatma işlemi yapılamadı.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 21:10
Abone Ol google-news

ABD ordusunun, Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı SpaceX şirketinin Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatmayı planladığı Zuma adlı uydu fırlatıldıktan kısa bir süre sonra düştü. ABD’nin 21. kez uzaya göndermeye çalıştığı “yüksek düzeyde gizli” ve pahalı devlet uydusu Zuma, önceki gün Florida’da bir askeri üsten Space X Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilmişti. Görevi gizli tutulan uydunun istihbarat toplamak amacıyla hazırlandığı yazılmıştı. Uydunun misyonu konusunda resmi ağızlar bilgi vermiyordu. Uydunun üretim maliyeti milyarlarca dolar değerindeydi.

Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, Kongre ve Senato üyelerinin görevin “tam bir zarar” olduğuna ilişkin bilgilendirildiklerini, roketin taşıdığı uydunun roketten ayrıldıktan sonra atmosfere tekrar geri düştüğünü belirtti. Ayrıntıları henüz bilinmeyen olayda roket yükünün fırlatmanın ikinci aşamasında roketten düzgün ayrılamadığı düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler