Birleşik Metal İş üyesi 500 emekçinin hakları için üç ilden yürüyüş başladı

Yayınlanma: 07.11.2019 - 01:02
Birleşik Metal İş üyesi 500 emekçinin hakları için üç ilden yürüyüş başladı
Abone Ol google-news

Kısa bir süre önce emeklilikte yaşa takılanlar için Ankara’ya yürüyen Birleşik Metal-İş üyesi emekçiler, bu kez kendi hakları için Ankara yollarına düştü. Eskişehir, İstanbul ve Ankara olmak üzere 3 farklı ilde, 4 eylemle bir kez daha alanlara çıkan işçiler, görüşmelerden sonuç alamayınca çareyi Ankara’da aramaya karar verdi. Bakanlık ve işverenle yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmayınca haklarını arayan Entil, Tarkon ve Hapalki işçileri alanlara döndü.

Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, Eskişehir İŞKUR İl Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, “Özellikle İŞKUR önünde toplandık. Ödenmeyen ücretler ve kıdem tazminatlarımızın ‘Ücret Garanti Fonu’ndan karşılanmasını talep ediyoruz... Eskişehir’de yaşanan haksızlığı sağır sultan duydu ama işçilerin en ufak bir hak alma mücadelesine tahammül edemeyenler, patronların 500 işçiyi hiçbir hakkını ödemeden kapının önüne koymasına ses çıkarmıyor. Zeytinoğlu grubu emek hırsızlığı yapıyor... TMSF yandaş şirketi kurtarmak için şirketleri zarara uğrattığı biliniyor. İşçiler yıllarca çalıştı, üretti, şimdi açlık ve işsizlikle karşı karşıya...” dedi. 

Bir grup emekçi, dün Organize Sanayi Bölgesi’nde Entil endüstri fabrika önünde direnişe başlarken bir diğer grup da bugün İstanbul TMSF önünde yapılacak basın açıklaması için yola çıktı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler