Biz de mi dinleniyoruz?

İzmir’in Bayraklı ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın makam odasında dinleme cihazının bulunmasının ardından belediye başkanlarını da, “Acaba bizde dinleniyor muyuz” korkusu sardı. Bazı belediyeler özel dedektif ve güvenlik şirketlerine oda ve araçlarında dinleme cihazı ve gizli kamera araması yaptırdı.

Yayınlanma: 29.08.2019 - 14:30
Abone Ol google-news


CHP’li Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın odasında geçen hafta görevliler tarafından elektrik prizine takılı halde dinleme cihazı bulunmuştu. Polisin tutanak tuttuğu olayda ilk yapılan tespitte, cihazın ses kaydetmediği, ancak yaklaşık 40 metre uzağa sesi ilettiği belirlendi. Cihazın üzerinde parmak izleri tespit edilen kişilerin telsiz satış işi yaptıkları belirtildi. Şüpheliler güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Telsiz satış işi yapan T.V. ile G.D. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Böcek aradılar

CHP’li başkanın odasında dinleme cihazı çıkması diğer belediye başkanlarında da, “acaba biz de mi dinleniyoruz” şüphesi uyandırdı. Bir çok belediye başkanı özel dedektif ve güvenlik şirketleriyle görüştü. Bazı başkanlar, çalışanlarına haber vermeden odada cihaz araması yaptırdı. Uzman kişiler, priz, aydınlatma lambaları ve elektrik kablo girişleri, bilgisayar, telefon ile klima içlerini kontrol ederek dinleme cihazı ve gizli kamera aradı. Belediye başkanlarının bazıları da, kamera ve cihazların çiçekler içerisine konulmuş olma ihtimalini düşünerek, çiçeklerin makam odasından dışarı çıkarttı.



Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2011 yılında da dinleme cihazı bulunmuştu. Yine, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in odasına teknik takip sürecinde gizli kamera yerleştirilerek görüşmeler kayıt altına alınmıştı. Dava dosyasına giren görüntülerde, eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da toplantı sırasında görüntüleri eklenmişti.

2014 Haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili’nın odasında, “böcek” olarak bilinen, GSM SIM kartlı üçlü priz şeklinde, ortam dinleme cihazı bulunmuştu.

Akpınar’ın odasında bulundu

Eski CHP’li Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın görev yaptığı 2014 yılında da makam odasından, ortamı dinlemeye yarayan “böcek” tabir edilen bir cihaz çıktı. Telefonla ilgili bir sorunu çözmek için teknik ekipleri çağırdığı sırada cihaz bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler