'Biz değil, Başbakan halkı kine teşvik etti'

Gezi Direnişi’ni anlatan ve hakkında soruşturma açılan ‘Başlangıç’ belgeselinin yönetmeni Serkan Koç, ‘Biz de Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren gençlerin aileleriyle birlikte Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.

Yayınlanma: 13.01.2014 - 09:49
Abone Ol google-news

Hakkında “Başbakan’a hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçundan soruşturma açılan, Gezi Direnişi’ni anlatan “Başlangıç” belgeselinin yönetmeni Serkan Koç, “Halkı biz yaptığımız belgeselle değil, Başbakan Tayyip Erdoğan Gezi eylemleri sırasında kullandığı ifadelerle kin ve düşmanlığa teşvik etti. Eylemler sırasında ‘Polisimiz destan yazdı’ sözlerinin ardından 10’a yakın genç yaşamını yitirdi. Bu nedenle biz de Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren gençlerin aileleriyle birlikte Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Koç’un yönettiği “Başlangıç” belgeseli, dün Ankara Halk Tiyatrosu’nda Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gösterime katılan yönetmen Serkan Koç, belgesele yönelik soruşturmayla ilgili olarak Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Savcılığın, ifadesi alınırken belgeselde geçen “Zıpla, zıpla zıplamayan Tayyip”, “Şerefine Tayyip”, “Tayyip istifa” gibi sloganları soru olarak yönelttiğini belirten Koç, belgeselci olduğunu ve belgeselde “olanın anlatıldığını” söylediğini kaydetti. “Gezi eylemleri sırasındaki atmosfer neyse, biz onu yansıttık” diyen Koç, şöyle konuştu:

“Başbakan’ın sözlerinin ardından kolluk güçleri eylemlerde orantısız güç kullandı. Bu nedenle 10’a yakın genç yaşamını yitirdi. Belgeselde tüm bunların görüntüleri var. Televizyonların yayımlayamadığı görüntüler bunlar. Görüntülerde de görülüyor, polisi kışkırtan biri var. Şimdi benim hakkımda isterlerse 100 yıl hapis cezası öngören dava açsınlar. Sonuçta orada ölen insanlar var. Ben bunu savcılık ifademde de söyledim. Avukatım, ‘Dava açılmasına gerek görülmemesi’ yönünde bir ifade kullandı. Ben de ‘Hayır, keşke dava açılsa, bizim görüntülerimiz asıl kimlerin suçlu olduğunun kanıtı’ yanıtını vermiştim. O kadar genç ölmüşken, pek çoğu da ağır yaralanmış, hâlâ hastanelerde yatarken, bize 100 yıl ceza istemiyle dava açılmış ne yazar?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon