‘Bizi korkutmak istediler’

Konya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. avukatların itirazı üzerine tahliye edildi. Cezaevi önünde davul zurnayla karşılanan M.E.A. gözyaşlarıyla kendisini karşılayan annesine sarılarak “Bizi korkutmak istediler ama baskılar bizi yıldıramaz” dedi.

Yayınlanma: 27.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Konya’da Şehit Kubilay anmasında yaptıkları basın açıklamasının ardından polisin okula giderek gözaltına aldığı ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakıldı. Cezaevi önünde gözü yaşlı annesi Nazmiye G. ve arkadaşlarına sarılan M.E.A, selfie yapmayı da ihmal etmedi. M.E.A, “Bu yola çıkarken dedik. ‘Faşist, gerici baskılara boyun eğmeyeceğiz, bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedik. Bu  de içeri atıldık. Bize gözdağı verildi” dedi. Sevinç gözyaşları döken anne Nazmiye G. ise “Çocukların yeri cezaevi değil, onların okullarda, sıralarda oturması gerekir. Çocuğumla gurur duyuyorum” dedi. Gazetemizin sorularını yanıtlayan M.E.A, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet protestosu eylemlerinde il başkanlığına pankart asılmasının ardından sivil polislerce takip edildiğini açıkladı. Cezaevindeki günleri için “Kimsenin yaşamak istediği şeyler değil bunlar. Yapılan haksızlıkları düşündüm” diyen M.E.A, en çok annesinin pilavını özlediğini söyledi.

M.E.A, olayın ardından kendisine destek olan ailesine ve CHP Gençlik Kolları üyelerine teşekkür etti. İki gün boyunca yaşadıklarının sorulması üzerine M.E.A, “Her şey zaten göz önünde. Çok fazla bir şey söylemenin anlamı yok. Bize gözdağı verildi” dedi.

Kendilerine destek olanlara teşekkür eden anne Nazmiye G. ise “Çocukların yeri cezaevi değil, onların okullarda, sıralarda oturması gerekir. 3 gün boyunca ağlamadım, yine ağlamıyorum. Sevinçten ağlıyorum sadece. Ben çocuğumdan utanmıyorum, çocuğumla gurur duyuyorum” diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da “M.E.A. Türkiye’nin bir evladıdır. CHP örgütü olarak kardeşimizin arkasında durduk. Biz bu olayı siyasete alet etmedik. Özgürlüğe kavuşmasını istedik. M.E.A. bugün bir eleştiri yüzünden, sadece söylediği bir söz yüzünden 2 gündür tutuklu bulunuyor. Hukuka karşı bir nebze güvenimiz tekrar arttı” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İstanbul’daki programı sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine özetle şunları söyledi: “Bir siyasetçiyi ya da cumhurbaşkanını eleştirdi diye hapse atılması, bir gün bile, bir dakika bile, bir saniye bile hapse atılması, bizim kaldıracağımız bir olay değildir. Türkiye’nin itibarını dünyada sıfırlamıştır. Serbest bırakılması bizim bu acımızı dindirmez. Bu ayıbın da üstünü örtemez. Ayıp olan o kararı veren yargıcın kendisi bu ayıbı yapmıştır ve hep beraber buna karşı çıkmalıyız.”

 

‘Takip ediliyordum’

Evinde gazetemizin sorularını yanıtlayan M.E.A, “17 Aralık günü CHP Konya İl Binası’nda yolsuzluk protestosu için pankart astık. Bir süre çevik kuvvet binanın önünde bekledi. Binadan ayrıldıktan sonra beni ve iki arkadaşımı sivil polisler uzun süre takip etti. Sonra bunlar oldu. Beni almaya geldiklerinde dersteydim. Okuldan polislerle beraber çıktık. Zaten mahkeme en fazla 5 dakika sürmüştür. O yüzden hâkimin yüzüne dikkat edecek bile fırsatım olmadan tutuklanma kararı çıktı. Dışarı çıktığım için mutluyum, okuluma ve özellikle aileme kavuştuğum için mutluyum” dedi.

Cezaevinde neler hissettiğini sorduğumuz M.E.A. “Tabii ki kimsenin yaşamak istediği şeyler değil bunlar. Yapılan haksızlıkları düşündüm. Tabii ki de geçen sene 1 Mart’ta da söylemiştik. Bağımsız adalet istiyoruz demiştik. İnşallahbiz inşa edeceğiz” dedi.

 

‘Annemin pilavını özledim’

Neleri özlediği yönündeki sorumuz üzerine M.E.A. “Annemin pilavını özledim. Cezaevinde pilav yedim
ne tadı ne tuzu vardı. Annemden bir pilav yiyeceğim, herhalde şimdi” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler