Bombacıların ortak adresi İslam Çay Ocağı

Saldırının failinin 6 ay önce IŞİD’e katıldığı belirlenen Adıyamanlı Abdurrahman Alagöz olduğu belirtilirken HDP mitingi bombacısıyla aynı çay ocağına gittikleri ortaya çıktı.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 05:36
Abone Ol google-news

Suruç’taki katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı canlı bombayla birlikte 32’ye çıkarken katliamın canlı bombayla gerçekleştirildiği kesinlik kazandı. Başbakan Davutoğlu saldırının IŞİD bağlantılı canlı bombadan kaynaklandığı ihtimalinin ağırlıkta olduğunu ve şüphelinin kimliğinin büyük ölçüde belirlendiğini açıkladı, “Özellikle IŞİD bağlantısı ve canlı bomba ihtimali yoğunluk kazanmış durumda” dedi. Davutoğlu daha sonra yaralıları ziyaret etti.

Açıklamalar dikkatleri, patlama bölgesinde bulunan Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli 20 yaşındaki gence ait nüfus cüzdanına çevirdi. Çünkü yaşamını yitirenler arasında ne Valilik ne de SGDF açıklamalarında Alagöz adı geçiyor. Emniyet’in de canlı bombanın Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğunu tespit ettiği, ancak resmi açıklama için kimliğinin şu an için gizlendiği öne sürülüyor.

İki saldırıda ortak adres

Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün, abisi Y.E.A ile birlikte Adıyaman’da “İslam Çay Ocağı” adında bir kafede çalıştıkları iddia edildi. Radikal’in haberine göre 2014’te çocukları IŞİD’e katılan ailelerin şikâyetleri üzerine, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılan “İslam Çay Ocağı”na HDP’nin Diyarbakır’daki mitinginin bombacısı Orhan Gönder’in de Suriye’ye gitmeden önce sık sık gittiği ortaya çıktı.

Üst katı mescit

IŞİD sempatizanlarının yoğun olarak kullandığı çay ocağının ikinci katının mescite dönüştürüldüğü ve Suruç’taki canlı bomba olduğu iddia edilen Ş.A.A’nın abisinin de aynı yıl burada çalışmaya başladığı öne sürüldü. Kafenin kapatılması üzerine Alagöz ile Y.E.A’nın IŞİD’e katılmak üzere 6 ay önce Suriye’ye gittiği iddia edildi.

10 gün önce geldi

Radikal’e konuşan Abdurrahman Alagöz’ün annesi Semüre Alagöz, paylaşılan kimlikteki bilgilerin oğluna ait olduğunu doğruluyor. Anne iki oğlunun 6 ay önce yurtdışına gittiklerini, Abdurrahman’ın 10 gün önce dönüp tekrar ortadan kaybolduğunu söylüyor. Anne, “IŞİD’e, cihada gidip gitmediklerini bilmiyorum. İkisi de çok iyi çocuklardır. Kimseye zarar vermezler” dedi..

Diyarbakır bombacısı Orhan Gönder’in annesi Hatice Gönder, “Oğlum ve arkadaşlarının beraber takıldığı ‘İslam’ adında bir kafe vardı. Aileler olarak o kafeye gittik. IŞİD bayrakları duvarlara asılmıştı. Üç dört kez oraya baskın yaptık. Devlete giderek oranın kapatılmasını istedim’’ demişti.

Hastanelerde yaralı sayısının 29 kişi olduğu ve bunlardan 20’sinin yoğun bakımda tedavi gördüğü açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler