Boş kontenjanlar dolmuyor

TEOG nakil sürecinde 4. haftaya girildi. Veliler de öğrenciler de okul okul koşturmaktan yoruldu.

Yayınlanma: 15.09.2014 - 17:07
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı liselerdeki yaklaşık 40 bin boş kontenjanı “nakil” yoluyla kapatamıyor. Veliler dilekçe vermekten yoruldu, öğrenciler, okulların açılmasına rağmen hangi okulda öğrenim göreceğini bilmiyor.

Liselerde halen 39 bin 37 boş kontenjan bulunuyor. Bunların 3 bin 669’u İstanbul’da, 2 bin 67’si Ankara’da, 1357’si de İzmir’de.

Velilerin, bu kontenjanlar için öğrencilerin kayıtlı bulundukları okula giderek, gitmek istedikleri okula 18 Eylül Perşembe akşamına kadar nakil başvurusu yapmaları gerekiyor. Yerleştirme sonuçları, 19 Eylül Cuma akşamı açıklanacak. Bir sonraki dönem nakil başvuruları, 20-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Uğur Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, 26 Eylül’den sonra nakil sürecinin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

“26 Eylül’den sonra puanlı nakiller başlayacak. Okullar taban puanlarını belirlenecek ve nakiller bu puanlara göre yapılacak. Veliler, ekim ayında da nakil başvurusu yapmaya devam etsinler, öğrencinin puanın altında yer alan okullara başvursunlar. Veli okulun taban puanını bildiği için daha rahat nakil başvurusu yapacak ve riski yok. Tek problem, okulun taban puanı, öğrencinin puanından 0.1 fazla bile olsa başvuramayacak. Bu da sonrasında yüksek puanlı okullarda kontenjan açığı getirebilir. Veliler nakilden hiç vazgeçmediler, aynı heyecanla devam ediyorlar, Ekim’de de koşturma devam edecek ama bir süre sonra veli, hem daha fazla yorulmamak hem de çocuğun okula alışması için nakil başvurularına son verecek.”

Kösegil, boş kontenjanların nakiller yoluyla kapatılamadığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu soruna çözüm üretmesi gerektiğini de söyledi.

Seçmeli dersler ne olacak?

Henüz gideceği okul belli olmayan öğrencileri bir de “seçmeli ders” kaygısı sardı. Öğrenciler, kendileri okula başlayana kadar seçmeli derslerin belirlenmesinden, seçme şanslarının olmamasından ve istemedikleri derslerin kendilerine dayatılacağından korkuyor...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler