Brezilya Eski Başkanı Lula gözaltına alındı

Brezilya'da Federal Polis, günün erken saatlerinde başlayan operasyonların ardından Brezilya eski Başkanı Lula da Silva'yı gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.03.2016 - 15:35
Abone Ol google-news

Sabah saatlerinde 33 ayrı noktada yapılan eş zamanlı baskınların ardından göz altına alınan Efsanevi Lider Lula da Silva, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Soruşturmayı yürüten Savcı Deltan Dallagnol Eski Başkan Lula için, ülkenin en büyük kamu şirketi Petrobras bünyesindeki yolsuzluklardan yola çıkarak başlayan ‘Oto yıkama’ soruşturması kapsamında Anayasa Mahkemesi'nden soruşturma izni istemişti.

Polis, ayrıca Eski Başkan'ın oğlu Fabio Luiz Lula da Silva’nın (Lulinho) evinde ve Lula Enstitüsü’nde de arama yaptı. Yaklaşık 200 emniyet görevlisi ve 30 denetçinin katıldığı, 33 ayrı noktada 11 gözaltı kararının olduğu operasyona, Grekçede 'gizlenemeyen gerçek' anlamına gelen ‘Aletheia’ ismi verildi

Savcı Dallagnol, Lula'nın görevi devam ederken soruşturmalarda adı geçen iki enerji şirketinin kamu görevlilerine usulsüz faydalar sağladıklarını belirlediklerini ve Lula'nın da bunlardan istifade edip etmediğini araştırmak istediklerini ifade etmişti. Ülkenin en büyük kamu şirketi Petrobras bünyesindeki yolsuzluklardan yola çıkarak başlayan ve sanık sayısı bine ulaşan soruşturmalar şimdiye kadar petrol, enerji, inşaat ve otomotiv sektörlerine de uzanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler