'Bu bir başlangıç’

Çözüm mesajlarına devam eden Erdoğan ‘Birkaç yıl içinde olacakları hayal edin’ dedi.

Yayınlanma: 17.11.2013 - 22:47
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır programının ikinci gününde de çözüm mesajları verdi. Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim, bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse, birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin” dedi. Erdoğan dün önce Bismil, ardından da Ergani ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan, miting havasında geçen törenlerde şu mesajları verdi: Tüm bölgede yeni bir süreç yaşanıyor: Artık Türkiye içinde değil, tüm bölgede yeni bir süreç, iklim, bahar atmosferi yaşanıyor.

Diyarbakır huzuruna sahip çıkmalı: Diyarbakır, huzuruna güçlü şekilde sahip çıkmalı ve kararlarını verirken çok düşünmeli. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Biz Diyarbakır’da çok farklı bir hava atmosfer gördük. Barışı gördük, huzuru gördük. “Artık yeter” diyenleri gördük.

Bu sadece bir başlangıç: Sevgili kardeşlerim, bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse, birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin. İnşallah bu süreç, bir kartopu gibi ilerleyecek. İlerledikçe büyüyecek, büyüdükçe umutları çoğaltacak. Bu bölgenin talihi inşallah değişecek. Diyarbakır değiştikçe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek. Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek. Diyarbakır’dan doğan barış güneşi, inşallah tüm coğrafyamızı ısıtacak.

Gençlerin kanıyla beslenenler rahatsız: Birileri rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar gençlerin kanıyla, canıyla besleniyorlar. Onlara artık fırsat tanımayalım diyorum. Bu sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım. Kışkırtmalar, engellemeler karşısında yiğitçe duralım biz.

BDP’ye çamur göndermesi: Çöp, pislik ve çamur Bismillinin kaderi değil. Bu kaderi değiştirmek Bismillilerin elinde. Daha temiz bir Bismil altyapısıyla üstyapısıyla çok daha farklı bir Bismil’i gelin beraber tesis edelim. Bunlar olmayacak şeyler değil, ama ideolojinin deli gömleği ile eğer giyinirsek işte bu temiz Bismil’i bulamayız.

Silahını göm, sözünle gel: Söz silahtan daha etkilidir. Sözü olan varsa silahını gömsün ve yola böyle koyulsun. Ama sözüne güvenmeyen ne yapıyor? Silaha sarılıyor. Silahını göm, sözünle gel.

Tek bayrağımız var: Bu milletin tek bayrağı var ve rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın, yıldız şehitlerimizin ifadesidir. Bizim başka bayraklara ihtiyacımız yok. Ülkemizi bölene, bu gayretin içerisine girenlere müsamahamız yok.

Sizi Allah için seviyorum: Ben sizi Allah için seviyorum. Ben sizi ne Türk olduğunuz, ne Kürt, ne Laz, ne şu olduğunuz için... Beni yaradan Allah sizleri yarattığı için seviyorum


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon