'Bu kararla hakimlerin olduğu görüldü'

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili adayı Av.Tacettin Çolak hakkında çalışma eski bakanı Faruk Çelik'e hakaret ettiği iddaasıyla açılan davada beraat etti.

Yayınlanma: 05.10.2015 - 14:39
Abone Ol google-news

Duruşmaya Çelik'in avukatı katılarak, Çolak'ın cezalandırılmasını talep etti. Çolak 'ın avukatı Ayhan Erkan ise; "Ortada bir hakaret suçunun olmadığını belirterek beraatini istedi.

Yargıç, 'dosyada toplanan delillere göre suç unsurlarının oluşmadığı kanıtlanmış olduğundan' Çolak'ın beraatine karar verdi.

Duruşma çıkışı Karşıyaka Adliyesi önünde basın açıklaması yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak,” Karşıyaka 8.Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen beraat kararının doğru ve hukuka uygun olduğunu, bu kararla Karşıyaka'da da hakimlerin olduğunun görüldü. Bu türdenr katliamlarla işçi sınıfının göz göre göre katledilmesine parti olarak şimdiye kadar seyirci kalmadıklarını, bundan sonra da kalmayacağız"dedi.

Çolak'ın avukatı Ayhan Erkan da “Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. Bugüne kadar, Cumhurbaşkanına hakaretten ve tutuklamalarla ilgili açılmış bu kadar dava görmedik dedi. Bu tür davalar HKP 'yi yıldırmaz, aksine mücadele azmini kamçılar” dedi.

 

Dava konusu

Geçtiğimiz yıl, Ermenek’de Has Şekerler Maden Ocağında yoğun kaza riski bulunduğuna ilişkin denetim raporları olmasına karşın, herhangi bir önlem alınmadığı için yaşanan katliamda 18 işçi yaşamını yitirmişti. katledilmişti.

 


Katliamdan sonra açıklama yapan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Denetlemeye gidiyoruz ama araya 50 kişi sokuyorlar” demiş bunun üzerine Çolak' da basın açıklaması yapmış, ancak konuşması davalık olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler