Bu kriz farklı

Mehmet Bekaroğlu’na göre Erdoğan ile Arınç arasında yaşanan gerilimin Köşk savaşları ve ‘Erdoğan’sız AKP’ planları ile ilişkisi var.

Yayınlanma: 09.11.2013 - 22:28
Abone Ol google-news

Kapatılan Fazilet Partisi’nin Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bir dönem birlikte siyaset yaptıkları Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki krizi değerlendirirken, “Erdoğan Arınç’ı göndermeyi göze alamaz. Ancak Arınç bu kez vuruşarak çekilmek isteyebilir” dedi. Bekaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

Vicdanlı abi: Arınç bu hareket içinde özel kişiliği olan bir isim. Hep “vicdanlı abi” tavrıyla bilinir, sayılır. Geçmişte de bu tavra uygun çıkışları oldu. Ancak hepsinde daha sonra realiteye teslim oldu, çark etti. Bu kez durum farklı: Ancak şimdi dönem farklı. Tüzükteki üç dönem yasağı nedeniyle Arınç en azından milletvekili olamayacak. Partide zaten 2015’te üç dönemliklerin vekilliği biteceği için bir kavga var. Arınç bu yüzden çıkışyaptı demiyorum, ama partide daha önce görülmemiş bu tür krizlerin 2014’teki Köşk seçimleri ve sonrasındaki üç dönem yasağının ne olacağıyla doğrudan ilgisi var. Erdoğan’sız AKP isteniyor: Özellikle Gezi’den sonra uluslararası alanda ve içeride de cemaat dahil birçok çevrede “Tayyip Erdoğan’sız AKP” senaryoları ve arayışları gündemde. Arınç’ın çıkışının bu aşamada olmasa bile ileriki aşamada bu arayışlarla bağlantılı olacağını düşünüyorum. Erdoğan göze alamaz: Erdoğan, Bülent Arınç’ı göndermeyi göze alamaz. Çünkü Arınç’ın n“özgül ağırlığı” var, parti içinde desteği var. Arınç sıradan bir isim değil. Ancak Arınç bu kez vuruşarak çekilmek isteyebilir. Gül güçleniyor: Gelişmeler Abdullah Gül’ün güçlenmesine neden oluyor. Erdoğan’ın Köşk’e çıkması ya da bir şekilde siyaset dışı kalması halinde partinin Gül’ün liderliğinde yoluna devam etmesine yönelik girişimler arttı. AKPliler de rahatsız: Erdoğan’ın en son öğrenci evleri açıklaması çok büyük travma yarattı. AKP’ye oy veren seçmen de bu söylemden rahatsız. Toplumda ülkeyi namuslular ve namussuzlar diye mi bölecek endişeleri var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler