Bu saatler çok akıllı

Berlin'deki tüketici elektroniği fuarı IFA'da giyilebilir teknoloji ürünleri şov yaptı. Samsung akıllı saati Gear S'yi tanıtırken, LG'nin Kizon adlı modeli özellikle çocuklara yönelik tasarımıyla dikkat çekti.

Yayınlanma: 06.09.2014 - 22:45
Abone Ol google-news

Berlin’deki dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da, yeni telefonlar, beyaz eşyalar, TV’ler ve bilgisayarların yanı sıra giyilebilir teknoloji ürünleri de şov yaptı. Samsung, LG gibi telefon üreticilerinin yanı sıra Garmin gibi firmalar da akıllı saatlerini Berlin’de görücüye çıkardı. Akıllı saatler arasında çocuk modelleri de dikkat çekti.

 

LG Kizon

LG standında dikkatleri üzerine çeken cihazlardan Kizon adlı akıllı saat basit bir kayış, eğlenceli ve çocuklara özel tasarım anlayışıyla beğeni topladı. LG Kizon, çocuğunun nerede olduğu merak eden anne babalar için ideal. SIM kart girişi bulunan saat sayesinde hem çocuklar anne babalarını, hem de anne babalar çocuklarını arayabiliyorlar. Tek bir düğmesi bulunan Kizon’da aramalara düğmeye basarak cevap veriliyor. Düğmeye uzun basıldığında ise arama yapılıyor. GPS özelliğine de sahip olan Kizon sayesinde ebeveynler, kendi akıllı telefonlarına yükledikleri uygulama ile çocuklarının nerede olduğunu haritalar üzerinden görebiliyor. Akıllı saatin şarj dayanıklılığı 36 saat.

 

Samsung Gear S

Samsung’un SIM kart takılan ve 3G’yi destekleyen saati Gear S, 2 inçlik kavisli ekran ve 480 x 360 piksel çözünürlüğe sahip. Gerçek bir saat gibi görünen Gear S’de, 1 GHz hızında çift çekirdek işlemci bulunuyor. 512 MB RAM bulunan cihaz, 4 GB dahili depolama alanına sahip. Cihazda ayrıca 300 mAh batarya ve 2 gün pil ömrü gibi özellikler mevcut.

Kalp hızını ölçen bir sensörün yerleştirildiği akıllı saat, suya dayanıklı. Ses komutlarıyla da kontrol edilebilen Gear S, Tizen işletim sistemiyle çalışıyor. Ekimde tüm dünyada satışa sunulacak.

 

Motorola Moto 360

Motorola merakla beklenen akıllı saat Moto 360’ı Berlin’de tanıttı. Yuvarlak bir kadrana sahip Moto 360, metal, silikon, deri kayış seçenekleriyle gelecek. Akıllı saat, kablosuz şarj özelliği sunuyor. Google’ın Android Wear işletim sistemi bulunan Moto 360 ile Moto X ve Moto G akıllı telefon uzaktan açıp kapatılabiliyor. Moto 360, Amerika’da satılan en pahalı Android temelli akıllı telefon unvanının da sahibi. Cihazın Kuzey Amerika fiyatı 250 dolar.

 

ASUS ZenWatch

ASUS’un ilk giyilebilir cihazı olan ZenWatch, Android Wear işletim sistemiyle çalışıyor ve ASUS ZenUI kullanıcı arayüzünün bu ürüne özel bir versiyonunu içeriyor. Android 4.3 ve daha üst sürümlerle çalışan tüm akıllı telefonlarla uyumlu ASUS ZenWatch, kullanıcıların gelen aramalar, mesajlar, bildirimler ve diğer önemli bilgileri telefonlarını ceplerinden ya da çantalarından çıkarmadan rahatlıkla görüntüleyebilmelerini sağlayan bir ekrana sahip. ZenWatch, dahili biyosensörü ile zindelik seviyesini ölçerek kullanıcılara anlaşılması kolay zindelik ve rahatlık puanlarını söylüyor.

 

Garmin Vivosmart

Garmin’in Vivosmart adlı akıllı bilekliği, tek şarjla 7 güne varan sürede OLED ekranında gelen çağrıları, mesaj ve e-postaları görüntüleyebiliyor. Sadece uyarı geldiğinde aydınlanan ekranıyla pil tasarrufu sunan Vivosmart, siyah, mavi ve böğürtlen renklerinde. Ekranında saat, mesajlar ve diğer panellerin yer aldığı ve bunlar arasında kaydırma yöntemiyle geçilebilen saat, günlük koşu ve hareket bilgilerini de Garmin Connect uygulamasına yansıtabiliyor. Cihazın eylül ortasında 169 dolar fiyat etiketiyle yurtdışında satışa sunulması planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler