Bu yıl sempozyum ‘Adalet’e adandı...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu yarın başlayacak.

Yayınlanma: 06.09.2017 - 18:44
Abone Ol google-news

Eskişehir’de 8-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu yarın başlıyor. Sempozyumu düzenleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sempozyumun seçkinlerin değil, halkın sempozyumu olduğunu söyledi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sempozyumun sanat danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner ve sponsor firma temsilcileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Bu yıl ‘Adalet’e adandı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sempozyum hakkında basına bilgi vererek, 08-24 Eylül tarihleri arasında Eti Eski Fabrika alanında gerçekleştirilecek sempozyumun, bu sene ‘Adalet’e adandığına dikkat çekti. Başkan Ataç, “Pişmiş Toprak Sempozyumu’nu bu sene hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu kavramlardan birine, yani ‘Adalet’e adadık.” Sempozyumun yıllar içinde gelişip büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Ataç “Gerçi sempozyuma 5 yıl ara verildi ama nadasa bırakmak gibi oldu ve daha da canlanıp bugünlere gelmesi sağlandı. Eskişehir’de 11.’si yapılan sanat etkinlikleri çok az. Eskişehir 1999’dan sonra Türkiye’de parmakla gösterilen bir şehir oldu. Gerçekten sempozyum alanına baktığımda o kadar keyifli ziyaret yapıyorlar ki. Klasik bir söz ama seçkinlerin değil halkın sempozyumu olarak bu günlere geldi. Görevler bugün var, yarın yok ama Allah ömür verdiği sürece bunların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Açık hava müzesi hayalimiz var

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu hakkında söz alan Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner ise “Sanatçıların en büyük eserleri buradaki parklarda yaşıyor. 130 eserimiz var ve sanıyorum bu sene 150 rakamına ulaşacağız. Eskişehir’de açık hava müzesi hayalimiz vardı; meğerse bu hayal kendi kendine oluyormuş. 15 gün yine birlikte olacağız. Bunun bilimsel toplantılarla olan diğer bir ayağı var. Türkiye’nin diğer üniversitelerinden arkadaşlar birikimlerini sunuyorlar” diye konuştu. Bu yıl sempozyuma katılacak sanatçılar arasında yurtdışından Hosig Bank (Güney Kore), Thatree Muangekaew (Tayland), Kenichi Harayama (Japonya), Judith Püschel (Almanya), Christine Lübge (Almanya), Penelope Vallejo (İspanya) ve ülkemizden Kaan Canduran, Vedat Kacar, Aysun Çölbayır Diniz, Nurtaç Çakar ile Nurdan Arslan yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon