Bünyamin Aygün 35 gündür tutsak!

Aygün için imza kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 31.12.2013 - 11:54
Abone Ol google-news

Milliyet gazetesi foto-muhabiri Bünyamin Aygün’ün kurtarılması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatan gazeteci Hilmi Hacaloğlu, Aygün’ün kurtarılması için herkesin çalışması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin iç gündeminde yaşananlar maalesef kamuoyu ilgisinin Bünyamin Aygün üzerinde toplanmasını engelliyor” dedi.

Bünyamin Aygün, gazetecilik görevi için gittiği Suriye’de bir ay önce kaçırılmıştı. Tüm çabalara karşın Aygün’den haber alınamıyor. Aygün’ün kurtarılması için de bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanan imzaların Birleşmiş Milletler ve Dışişleri Bakanlığı’na gönderilmesi planlanırken, kampanyayı başlatan gazeteci Hilmi Hacaloğlu yaptığı açıklamada, “Gazeteciler dünyanın her yerinde toplumu bilgilendirmek için kamu görevi yapmaktadır. Bünyamin Aygün de Suriye’de bu görevi ifa etmiştir. Başına gelenler sonrasına kamunun da kendini bilgllendirmek için savaş bölgesine giden Aygün’ü yalnız bırakmaması gerekmektedir. Keza Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bir an önce devreye girerek serbest bırakılmasını sağlaması gerekir” dedi. Aygün’ün 35 gündür tutsak olduğunu belirten Hacaloğlu, “Bölgeden gelen bilgiler, gazeteci arkadaşımızın El Kaide bağlantılı unsurlar tarafından kaçırıldığını gösteriyor. Türkiye’nin iç gündeminde yaşananlar maalesef kamuoyu ilgisinin Bünyamin Aygün üzerinde toplanmasını engelliyor” ifadelerini kullandı.

‘Sokağa çıkılmalı’

Aygün’ün kaçırılmasına yönelik kamuoyunun dikkatini çekebilmek için eylemler yapılmasını belirten Hacaloğlu, “Bu süreçte sonuç alınması için elbette yalnız hükümetin ya da toplumun çaba sarf etmesi yeterli olmayacaktır. Gazeteciler de gazetecilik örgütleriyle birlikte sokağa çıkmalı ve meslektaşları Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için yüksek sesle dünyaya çağrıda bulunmalılar. Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması basın özgürlüğü açısından da önemli bir adım olacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler