Çadır yeri yok AVM’ye buyrun

İstanbulluların olası bir afet sonrası toplanma yeri kalmadı.

Yayınlanma: 25.05.2014 - 20:45
Abone Ol google-news

Ege’de yaşanan sarsıntı, Marmara Depremi’ni unutan İstanbulluların bir kez daha hafızasını tazeledi. Ancak ortaya çıkan tablo İstanbullular açısından pek umut verici değildi. AKP iktidarının inşaat furyası İstanbulluları depreme karşı daha korumasız bir hale getirdi. Kentsel dönüşüm adı altında yürütülen çalışmada deprem riski taşıyan binalar yerine rantı yüksek bölgelere öncelik verilince, depreme karşı bir güvenlik sağlamadı. Bununla beraber deprem sırasında toplanma alanı olarak kullanılacak veya sahra hastanesi kurulacak birçok yerde şimdi AVM’ler ve gökdelenler yükseliyor.

Tatbikata Erdoğan katılmıştı

Kartal’da 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan tatbikatta Samandıra futbol sahasına 441 çadırın kurulacağı açıklanmıştı. Mülkiyeti Samandıra Belediyesi’ne ait olan arazide şimdi Rings İstanbul konutları ve AVM’si yükseliyor. Mecidiyeköy’de yine toplanma alanı olarak belirlenen Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde de Quasar İstanbul gökdelenlerinin yapımı sürüyor. Zeytinburnu’nda 100 çadır kurulması planlanan arazide ise KİPTAŞ tarafından yapılan lüks konutlar var artık.  Üsküdar’daki çadır alanlarından Ünalan Devlet Malzeme Ofisi’ne ait 15 bin metrekare büyüklüğünde ve 270 çadır kurulabilecek bir alanda ise artık Medeniyet Üniversitesi yer alıyor. Beşiktaş’ta yer alan 25 bin metrekarelik 185 çadır kurulması planlanan arazide ise Bilgili Holding tarafından yapılan One Ortaköy yer alıyor.

Çoğunda AVM’ler yükseldi

Kadıköy’de lüks Akasya konutları ve Akasya AVM’nin yer aldığı alan da yine hazırlanan afet planına göre çadır alanıydı. Yine Sancaktepe’de toplanma alanı ve sahra hastanesi alanı olarak belirlenen arazi kısa bir süre önce AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldı. Starcity Outlet Center (Bahçelievler), Meydan AVM (Bahçelievler), Forum İstanbul (Zeytinburnu), Ora AVM’de (Bayrampaşa) toplanma alanları üzerine inşa edildi. İstanbul’da, Anthill (Şişli), Zaman gazetesi (Bahçelievler), Ağaoğlu MyCity (Bahçelievler), Sahilpark Veliefendi (Zeytinburnu), Onaltı Dokuz (Zeytinburnu), Kiptaş Ünalan Evleri (Üsküdar), Kiptaş Tuzla 2-3 Etap Konutları (Tuzla), DAP Royal Center (Maltepe), TOKİ Avrupa Konutları (GOP), Kemalpark Evleri (Esenler), Çınar Olimpia Park Sitesi (Bağcılar), Ataköy Konakları (Bakırköy), Capacity AVM (Bakırköy), Selenium Plaza (Beşiktaş) da yine toplanma alanları üzerinde yükselen binalar arasında yer alıyor.

Acil ulaşım yolları

İstanbul’da afet anında yaralıların hastaneye ulaşmasını sağlayacak yollar, “Afet anında ulaşım yolu” ilan edildi.  Bu yollarda araçların durması dahi yasak olmasına rağmen birçoğu otopark halinegeldi. Taksim İlkyardım Hastanesi’nin Gaziosmanpaşa’ya taşınmasına rağmen afet planında güncelleme yapılmadı. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs öncesi yaptığı açıklamada, meydanın güvenlik önlemleri nedeniye trafiğe kapatılacağını belirterek, Taksim İlkyardım Hastanesi’ne gidecek ambulansların Tophane yönünü kullanmasını istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler