Çakırözer'den 'tek ses' tepkisi: ‘Özgür ve çoğulcu medyaya ihtiyaç var’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de kabul edilen “internet üzerinde yapılan yayınlara Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi getiren düzenleme”ye ve Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 25.03.2018 - 22:16
Abone Ol google-news

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de kabul edilen “internet üzerinde yapılan yayınlara Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi getiren düzenleme”ye ve Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışına tepki gösterdi. “Medyada tekelleşme teksesliliğe yol açar. Teksesli bir medyaya, teksesli bir Türkiye’ye demokrasiye inanan herkes karşı çıkmalı” diyen Çakırözer, “Bu kararlar, basın ve ifade özgürlüğüne vurulan yeni darbeler olmuştur” dedi.

Utku Çakırözer, “Gazetecilik, yayıncılık sadece ticari bir faaliyet değil, aynı zamanda önemli bir kamusal hizmettir. Yurttaşlarımızın haber alma hak ve özgürlüğünün en önemli güvencesi basın kuruluşları ve basın emekçileridir. O yüzden bu sektörde tekelleşme demek; teksesli bir Türkiye’ye geri dönmek demektir” dedi. Çakırözer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek Doğan Grubu gerek Demirören Grubu Türkiye’nin saygın iş kuruluşlarından biridir ve medyada da yatırımları vardır. Bu satışın medyada bir tekelleşme yaratacağına ve farklı eleştirel görüşlerin medyada kendine yer bulmasının daha da zorlaşacağına ilişkin endişeler artmakta. Her türlü görüşün ifade edilebildiği çoğulcu, özgürlükçü bir medya ortamına ihtiyaç var. Türkiye’de basın özgürlüğü, haber alma hakkı konusunda zaten çok sıkıntılar varken bir de üstüne medyada tekelleşmeden kaçınılmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler