Tank fabrikasında eylem kararı

Türk Harb-İş Sendikası, Sakarya Arifiye’deki tank palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı eylem başlattı.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 09:44
Abone Ol google-news

Sakarya’nın Arifiye İlçesinde bulunan 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, resmi gazetede yayınlanan ‘bazı taşınmazların özelleştirmesi’ kapsamına alınmasının ardandan fabrika çalışanları eylem başlattı.

Fabrikada 101’i askeri personel olmak üzere 112 memur ve 714 tane de kamu işçisi bulunuyor. 20 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 481 sayılı kararla Sakarya’nın Arifiye İlçesinde bulunan 1’inci Ağır Bakım Fabrika Müdürlüğü Özelleştirme İdaresine devredildi. Kararın yayımlanması sonrasında işçiler fabrika içerisinde eylem başlatırken Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal Sakarya’ya geldi.

Bayram Bozal, “15 Temmuz’dan sonra Milli Savunma Bakanlığı baştan aşağıya sivilleşti. Sivilleştikten sonra bir takım şeyleri gizlemeleri bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Sivil mantık geldiğinde istişare daha rahat olur, arkadan dolanmalar olmaz diye düşünmüştük ama maalesef bugün çok daha kötüsünü yaşıyoruz” dedi.

YEMEKHANE EYLEMİ YAPACAK

Türk-İş'e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez yönetimi tarafından alınan eylem kararına göre; sendika üyesi bulunan tüm birliklerde pazartesi günü yemekhane eylemi yapılacak. Sendika üyeleri, 5 dakika boyunca kaşıkları tabldotlara vurup ses çıkaracak ve sonrasında ise yemek yenilmeden yemekhaneyi terk edecek. 

Türk Hab-İş Sendikası'ndan eylem kararına ilişkin yapılan açıklamada, "Ülkemizin savunma sanayiinin en önemli işyerlerinden olan askeri fabrikamızın özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin mücadelemiz sürecektir. Bu karardan geri dönülünceye kadar, hukuki ve meşru her türlü mücadele ve eylem sürecine girilecektir. Genel Merkezimizin alacağı eylem kararlarına başta şube başkanlıklarımız, bölge ve il temsilcilerimiz ile işyeri temsiciliklerimiz hazır olmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan pazartesi günü Sakarya Gar Meydanı'nda işçiler, sendikalar ve ailelerinin katılımıyla eylem düzenlenecek

Türk Harb-İş Sendikası, özelleştirme kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından iş yerini terk etmeme kararı almış, yetkililerin çalışanların hak gasbına uğramaycağının ifade edilmesi üzerine eylemi sonlandırmıştı.

ALTAY'DA SERİ ÜRETİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı karar sonrasında BMC tarafından üretilmesi planlanan Altay tankının 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nda üretileceği iddia edildi.

BMC firması, zaman kaybetmeden kurulu olan fabrikada teknolojik altyapıyı ve insan kaynağını yenileyerek seri üretime geçecek. İlk etapta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan 250 adet Altay tankı üretilecek ancak ihtiyaca ve dışarıdan gelebilecek talebe göre üretim sayı/kapasitesi artabilecek.

<haber-yatay:1176934>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler