4 aydır maaş alamayan Türk işçiler Suudi Arabistan'da grev başlattı

Suudi Arabistan’da MNG Holding’e ait Mapa İnşaat’ın üstlendiği Cidde Konut Projesi şantiyesinde, inşaat işçilerinin kötü çalışma koşulları nedeni ile başlattığı grevi üçüncü gününde devam ediyor.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 14:23
Abone Ol google-news

1000’den fazlası Türkiye’den olmak üzere yaklaşık 4 bin işçinin çalıştığı şantiyede iş güvenliği için en temel önlemlerin bile alınmaması nedeniyle bir çok bulaşıcı hastalığın başgösterdiğini belirten işçiler, insanlık dışı şartlardaki çalışma koşullarına aylardır ödenmeyen maaşları da eklenince haklarını aramak için greve çıkmıştı.

 İşçiler direnişlerinin 2. gününde kendi aralarında temsilci seçip firma ile görüşerek taleplerini iletti. Ancak firma talepleri kabul etmedi. Bunun üzerine işçiler toplantı gerçekleştirip, talepler kabul edilene kadar grevi sürdürme kararı aldı.

 Öte yandan işçiler, şantiyeye dışarıdan yeni girişlerle yapılması olası grev kırıcılığını önlemek için de kapılarda önlem aldı.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Bizler MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Bizler memleketimizi , ailelerimizi geride bırakıp Suudi Arabistan’da insanlık onuruna yakışmayan şartlarda şantiyede çalışıyoruz. Suudi Arabistan’da insanların sıcaktan sokağa çıkamadığı saatlerde bizler güneşin alnında çalışıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadığı için birçok bulaşıcı hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. En temel haklarımız patronlar tarafından sömürülüyor. Bunca problem yetmezmiş gibi ücretlerimiz 4 aydır ödenmiyor.

 Bizler artık bu kölelik koşullarını tersine çevirmek için bugün öğle saatlerinden itibaren iş bırakma eylemine başladık. Haklarımızı alana kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler