Cam işçisine destek

10 fabrikada greve çıkan Kristal-İş üyesi cami işçilerine destek vermek amacıyla Taksim’de bir araya gelen Sendikal Güç Birliği Platformu, kurumun Beyoğlu mağazasına yürüyerek bir basın açıklaması yapacak.

Yayınlanma: 25.06.2014 - 22:43
Abone Ol google-news

“İşveren, 1 lira 85 kuruşluk taleplerini kabul edene kadar da grevimiz devam edecek” diyen cam işçisine Sendikal Güç Birliği Platformu’ndan destek geldi.

Sendikal Güç Birligi Platformu (SGBP), bugün saat 14.00’te İstanbul Taksim’de bulunan Fransız Konsolosluğu önünden Beyoğlu Paşabahçe mağazası önüne yürüyerek burada bir açıklama yapacak. SGBP bileşenlerinden Kristal-İş Sendikası tarafından 10 Şişecam fabrikasında 5 bin 800 işçi ile çıktığı greve destek amacıyla yapılacak yürüyüşe tüm emek dostları çağrılıyor.

Bugün 7. gününe giren ve tam katılımlı devam eden cam grevinin, kazanana kadar süreceğini dile getiren Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Şişecam işçilerinin greve çıkmasına ilişkin, “Mevcut saat ücretimiz ortalama 9 lira 24 kuruştur. Greve çıkarken istediğimiz zam 1 lira 85 kuruştu ama işverenin de verdiği 93 kuruş. Konuşulacak bir konu olmadığı için masadan ayrıldık. İşveren, bizim 1 lira 85 kuruş talebimizi kabul edene kadar da grevimiz devam edecek” diye konuştu.

 

Şişecam’ı dünyaya yaydık

Gebze’de kurulu bulunan Cam Elyaf’da greve çıkan 160 işçiden Ferhat Korkut, “Biz Şişecam’ı dünyaya yaydık. Dünya devleri arasına koyduk. Ama beni açlık sınırının altında bırakıyorsun. Sonuna kadar grevimizin arkasındayız. Alın terimizin, emeğimizin karşılığını alıncaya dek geri dönmeyeceğiz” dedi...................


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler