Camide saklanmış

Siirt'te ikisi kardeş dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 39 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davanın 1 numaralı sanığı Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 19 ay boyunca Batman'da bir camide saklandığı öğrenildi. Gündüz camide cemaate karıştığı, akşamları ise geç saatlerde evine gittiği belirtilen Kuzu'nun yaz aylarında çocuklara ders verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 09:00
Abone Ol google-news

Siirt’te ikisi kardeş dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 39 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davanın 19 aydır aranan ve geçen günlerde yakalanan 1 numaralı sanığı Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, duruşmaya getirilemedi. Kuzu’nun, firariyken camide saklandığı ve çocuklara ders verdiği ortaya çıktı.

Kuzu ile iki kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “hürriyeti tahdit” suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dün 20. duruşması yapıldı. Mağdurların yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapılan ve mağdur çocukların katılmadığı duruşmaya tutuklu 10 sanık ile avukatları katıldı.

Mağdur avukatları Fahrettin Kuzu’nun bir önceki duruşmada ayrılan dosyasının yakalanması nedeniyle yeniden bu dosya ile birleştirilmesini istedi. Mahkeme bu talebin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

‘Sakat Hacı’ Kuzu

Geçen günlerde yakalanan Fahrettin Kuzu’nun, 19 ay boyunca Batman’da saklandığı, gündüz camide cemaate karıştığı, akşamları ise geç saatlerde evine gittiği belirtildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre cemaat tarafından “Sakat Hacı” olarak tanınan Kuzu, Batman’da saklandığı Masumiye Camii’nde yazları çocuklara ders verdi. Siirt E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kuzu’nun can güvenliği nedeniyle tek kişilik bir hücrede tutulduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler