Can Yayınları yenileniyor...

1981’den bugüne okuyucuya yerli ve yabancı edebiyatın nitelikli örneklerini ulaştıran Can Yayınları, 2014 yılına yenilenerek girdi.

Yayınlanma: 13.01.2014 - 12:39
Abone Ol google-news

1981’den bugüne okuyucuya yerli ve yabancı edebiyatın nitelikli örneklerini ulaştıran Can Yayınları, 2014 yılına yenilenerek girdi.

33 yıllık yayıncılık serüveninde ulusal ve uluslararas birçok ödülü kucaklayan, Türk Edebiyatı’nın dünyaca tanınmasında önemli rol üstlenen Can Yayınları’nın yenilenme sürecini açıklayan bir konuşma yapan Can Öz, bugün ve bundan sonrası için yeniden yapılandırılan yayıncılık ilkelerini şu sözlerle anlattı: “80’li yılların tasarım ve tanıtım açısından kurak olan şartlarında beyaz kapaklarıyla Can Yayınları çok farklıydı. Yerli ve yabancı edebiyatın en nitelikli örneklerini, dönemin şartlarına göre çok şık bir tasarımla okura sundu.

Bu süreç içinde babam Erdal Öz, birkaç küçük denemeyle kapaklarda değişikliğe gitmek istemiş ancak gelen tepkiler sebebiyle bu fikrinden vaz geçmek zorunda kalmıştı. Bugün yayıncılık açısından çok daha fazla avantaja sahibiz, bu tartışmasız bir gerçek ve artık yayınevi kimliğinin yazar ve kitabın öyküsü önünde durmasını istemiyoruz. Bundan sonra kapaklarımızda ön planda duran sadece yazar ve kitabın anlattığı olacak! Bu değişim, 33 yıldır sürdürdüğümüz temel yayıncılık ilkelerimizden ödün vermeden, yeni alanlara da atacağımız adımların başlangıcını oluşturuyor.”

Okurun beyaz kapakla kurduğu duygusal bağın kutsallığını takdir eden ve Can Yayınları’nın buna duyduğu saygıyı 2016 yılında yayımlanacak özel bir edisyonla cevaplayacağını belirten Can Öz, 33 yıldır yayınevini destekleyen okurlara teşekkür etti.

Değişimin ilk kitabı da Ayfer Tunç’tan "Dünya Ağrısı". Tunç'un yeni romanı yarın okuyucu karşısına çıkacak.


Can Yayınları'ndaki değişimi anlatan video için: https://www.youtube.com/watch?v=Bs7k-_tksxk

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler