Cansu'nun katilleri cinayeti itiraf etti

Ortaca’da 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan P. Çalhan (17) ve Necati Demir (24) suçlarını itiraf etti.

Yayınlanma: 20.06.2015 - 06:37
Abone Ol google-news

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Cansu Kaya’nın (18) kanalda ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Kaya’nın iki arkadaşı P.Ç. (17) ve N.D. (24) suçlarını itiraf etti. Kaya’yı tecavüz ettikten sonra öldüren zanlılardan N.D’nin dikkatleri başka yöne çekmek için olay yerinde yapılan aramaya katıldığı ortaya çıktı. Katil zanlılarını adliye önünde linç girişiminden polis güçlükle kurtardı.

Muğla’da, Münevver Karabulut ve Özgecan Aslan cinayetlerini andıran olayla ilgili dün çarpıcı bir gelişme yaşandı. Kaya’nın katillerinin bulunması için kurulan 5 kişilik ekip, genç kızın pazar günü birlikte olduğu P.Ç. ve N.D’yi gözaltına almıştı. Zanlılar ilk ifadelerinde, suya atlayan Kaya’nın bir daha daha çıkmadığını, paniğe kapıldıkları için de genç kızın çantasını ve elbiselerini bir başka noktada yaktıklarını öne sürmüşlerdi. Dün adliyeye çıkan zanlılar, adliye önünde bekleyenler tarafından linç edilmek istendi. Zanlıların içinde bulunduğu jandarma aracına saldıran öfkeli kalabalık, polis tarafından güçlükle engellendi. Muğla Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporunda, zanlılara ait meni izlerine rastlandığı belirtildi. Cansu Kaya’nın tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı belirlendi. Baba Osman Kaya, “Rapor acımızı daha da artırdı” dedi.

Sokaklarda ‘Cansu’ isyanı

2015 yılının Ocak ayından bu yana erkek şiddeti sonucu katledilen 145. kadın olan Cansu Kaya için onlarca kadın dün sokağa çıktı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Çocuk Bedenime Dokunma İnsiyatifi ve çok sayıda kadın örgütü Taksim’de buluşarak “Yasayı çıkart kadını yaşat” dedi. Eyleme Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve kız kardeşleri, Özgecan Aslan’ın kuzeni Karanfil Aslan da katıldı. Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamalarda Cansu Kaya’nın ardından 3 kadının daha öldürüldüğü hatırlatılıp Özgecan yasasının bir an önce çıkmasını talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler