çArşı’nın korktuğu Kaz Dağları’nın başına geldi

Yıl 2006. Beşiktaş, kendi sahasında o zamanki adıyla Büyükşehir Belediyespor’u ağırlıyor. Yine o zamanlarda çArşı grubunun hâkim olduğu kapalı tribünde bir pankart açılıyor: “Kaz Dağları’nın üstü ‘altından’ daha değerlidir. çArşı siyanüre de karşı..”

Yayınlanma: 06.08.2019 - 20:38
Abone Ol google-news

Stadı dolduran herkes çılgınca alkışlıyor pankartı. Gel zaman git zaman söz konusu pankart, bazı deplasmanlara götürülüyor.
çArşı’nın Kaz Dağları duyarlığının nedeni ise Çanakkale’nin akciğerleri konumundaki bölgenin “altın arama” alanı ilan edilmesi. Biliyorlar ki, zehir toprağa değdiği andan itibaren doğal ortam iflas edecek, ormanlar yok olacak...
Ve aradan 13 yıl geçtikten sonra, çArşı’nın dikkat çektiği, “siyanürle altın arama” işlemi gerçek oluyor. Yüz binlerce ağaç kesiliyor, Kanadalı şirket Alamos Gold, Türkiye’nin gözbebeği yeşil alanda altın aramak için harekete geçiyor.
O günleri yaşayan, sonrasında da Beşiktaş yönetimlerinde basketbol şube sorumlusu olarak görev alan eski yöneticilerden Hasan Bozkurter’le Siyah-Beyazlı taraftarların duyarlılığını konuştuk. “çArşı grubu, toplumu ilgilendiren her konuya karşı duyarlı bir yapılanmaya sahiptir. Hele o günlerde eski İnönü Stadı’nda kapalı tribünün ortası, Türkiye’nin nabzı gibiydi. Sanıyorum, Kaz Dağları’nda altın aranmasına ilişkin tasarının kabulü günleriydi. Keşke o dönemde Türkiye şimdiki tepkiyi verseydi de Kaz Dağları’nda onca ağaç kesilmeseydi. Yeni statta çArşı ne yazık ki bir arada değil. Ama hâlâ o ruhu taşıyoruz. çArşı gerçekten, kamu zararına olan her şeye karşıdır...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler