Cem Yılmaz’dan macera dolu komedi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın merakla beklenen yeni filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler sinemaseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 12.11.2015 - 21:55
Abone Ol google-news

Küçük esnaf Şenay’la (Cem Yılmaz) kayınbirader ortağı İlber’in (Çetin Altay) firmasının ürettikleri bahçe cücesi heykellerini satmak için katıldıkları Sofya’daki bir bahçecilik fuarında başlıyor, C.Yılmaz’ın yazıp yönettiği, tamamını Bulgaristan’da çektiği yeni filmi “Ali Baba ve 7 Cüceler”. Firmasını tanıtıp cücelerini dünyaya pazarlamak isterken dünyayı tehdit eden zengin işadamı Boris Mançov’la (C.Yılmaz) ölümüne mücadele içinde buluyor kendini, ağzı yine makineli tüfek gibi çalışan Şenay’ımız.

Boris’in insan avı partisinde kurban olmaktan ortağı İlber, güzel Rus kızı (Vero)Nika ve Azeri kökenli eski Sovyet askeri Kenan Memedov’un (Zafer Algöz) katkılarıyla kurtulan kahramanımızın delidolu serüvenlerini bolca argo serpiştirilmiş bir mizah diliyle aktaran bu eğlencelik film, son dönemin popüler Hollywood yapımlarıyla, beylik soğuk savaş klişeleriyle de dalgasını geçiyor tabii ki daldan dala atlayarak.

Eski filmlerine göre daha karmaşık bir öyküyü karşımıza getiren ve mizah dozuyla aksiyon öğesinin de beylik başarı formüllerine göre harmanlanıp kaynaştırıldığı “Ali Baba ve 7 Cüceler”, yeterince ikna edemediği seyirciyi dolu dolu güldürmese de, her an gülümseten, kanlı, grotesk sahneler ve çeşitli göndermelerle, lafı gediğine oturtmalarla gelişerek sürüp sonuçlanan, tipik Cem Yılmazvari, parodimsi bir komedi.

C.Yılmaz’ın en iyi filmlerinden olmasa da üstadın zaman zaman depreşen sinema aşkının, kuşkusuz pek ilgisiz kalınamayacak bu yeni ürününde Zafer Algöz, Mosi Mizrahi, Bahtiyar Engin gibi oyuncular da yan rollerde döktürüyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler