Cemaat deşifre edilecek

Polisler, komiser yardımcılığı sınav sorularını dağıtan yapılanmayı ortaya çıkarmak için harekete geçti

Yayınlanma: 02.01.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

Emniyet teşkilatında yükselmek isteyen polis memurları, Komiser Yardımcılığı Sınavı sorularının dağıtan yapılanmayı deşifre etmek için harekete geçti. Bir polis memuru internette paylaştığı yazıda, 4 arkadaşıyla cemaatin içinde olduklarını ve sorular konusunda kendilerine “yardım edileceğinin” güvencesinin verildiğini söyledi. Sorumluların bulunmasını isteyen diğer polisler ise “Et kokarsa tuzlanır ya tuz kokarsa, işte tüm mesele burada” dedi.

Emniyet teşkilatı içerisindeki “çalıntı sınav sorusu” tartışması huzursuzluk yaratıyor. Akit gazetesine konuşan ve 2006’daki sınavla Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu’na girdikten sonra vicdanen rahatsız olduğu için ayrıldığını belirten Mustafa Bozkurt, soruların dağıtıldığıyla ilgili ihbarda bulunmuştu. Bozkurt, 2006’daki sınav sorularının “paralel devlet yapılanması” tarafından çalındığını, kendi dershanelerine giden öğrencilere servis edildiğini söylemişti. Bir grubun önceden alınmış 75 sınav sorularına çalışıp polis okuluna girmeyi başardığını söyleyen Bozkurt, grubundaki 14 kişinin de İstanbul’da görev yaptığını anlatmıştı. Bir diğer olayda ise 14 Eylül 2008’de yapılan Komiser Yardımcılığı Sınavı’nda polislere yöneltilen 3 sorunun, sınavdan 1 saat önce kitapçıktaki sıralamada olduğu gibi, şıklarıyla beraber bir internet sitesinde yayınladığı ortaya çıkmıştı.

'İl sorumlusuna yaklaş'

Yaşananların ardından teşkilatta yükselmek için Komiser Yardımcılığı Sınavı’na giren polis memurları bu duruma itiraz etmeye başladı. Sadece polislerin yazdığı bir forum sitesinde ortaya atılan ifadelere göre cemaatin il sorumlusuna yakın duran polislerin, soruları önceden alabildiği belirtildi. Sitede yer alan ifadelerde, “2014 yılında açılacak Komiser Yardımcılığı Sınavı’ndan 1 gün önce sorular, buradan şu ana kadar ben ve 4 kişiden oluşan ekibimce belirlenen 8 cemaate yakın internet sitesi + Ekşi Sözlük + Uludağ Sözlük ve ismini vermek istemediğim sitelerde yayınlanınca bakalım ne olacak? İçimizden 3 arkadaşımız malum cemaatte yaklaşık 3 aydır sohbet-piknik ve diğer etkinliklere katılmaktadır. Özellikle son 2 yıldır bu cemaatin içinde olan arkadaşımız sınav soruları ile ilgili, gittiği cemaat evinden biri tarafından tanıştırıldığı il sorumlusundan sorularla ilgili kendisine yardımcı olunacağı sözünü almıştır” denildi.

‘Sorunu cemaate yüklemeyin’

Cemaat içerisinde bulunan 5 kişiyle birlikte soruları sınavdan önce alarak, teşkilat içerisindeki yapılanmayı deşifre edeceklerini belirten polis memurlarına diğer polisler de yanıt verdi. Soruları cemaatin içerisindeki bir grup tarafından çalındığını belirten diğer polisler, sorunun cemaate yüklenmek istediğini de dile getirdi. Forum sitesinde yazan polislerin ifadesine göre “Bu olay gerçekse bile bunu bütün bir topluluğa mal edemezsiniz dolayısıyla bu işlerden haberi bile olmayan insanların hakkına girersin. Madem hırsızlık yapan var ve sağlam delil olduğu iddia ediliyor, bütün savcılar ya da mahkemeler cemaatçi değil ya gider başvurunu yaparsın hem vicdanen rahat edersin hem de bir haksızlığa dur demiş olursun” açıklaması yapıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler