Cemaat şirketlerine inceleme

AKP ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki “dershane” kavgasının ardından Maliye Bakanlığı’nın cemaate yakın olarak bilinen üç grup hakkında vergi incelemesi başlattığı belirtildi.

Yayınlanma: 30.11.2013 - 23:07
Abone Ol google-news

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın hakkında vergi incelemesi başlattığı gruplar arasında Boydak Grubu da yer alıyor. Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, 3 şirketlerinin Maliye tarafından denetlendiğini doğruladı. Grup şirketlerinin daha önceki yıllarda da denetlendiğini belirten Boydak, “Bence rutin dışı bir denetim değil. Geçen yıl da daha önceki yıllarda da benzer denetimlerden geçmiştik. Daha önceki denetimlerden bir şey çıkmayınca memnun olmuştuk. Yine memnun oluruz” açıklamasını yaptı.

Gülen: Kolum kanadım kırıldı!

Maliye Bakanlığı, Gezi olayları sırasında Divan Oteli’ni eylemcilere açan Koç Grubu hakkında da vergi incelemesi başlatmıştı. Boydak geçen temmuz ayında yaptığı konuşmada,  “Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Yanlış algıya maruz kalmayalım. İş dünyamızda, ‘Sen bana düşmansın- değilsin’ gibi ayrım yapmayalım. Ekonomiyle ilgili sorunları aşarız, bundan en ufak bir endişe olmasın. Ayrımcılık yapmayalım. Biz ekonomiyi çözeriz” demişti. Boydak’ın bu sözleri Koç grubuna destek olarak değerlendirilmişti. Taraf gazetesi dün Boydak Grubu dışında cemaate yakın olarak bilinen iki ayrı grup hakkında da vergi incelemesi başlatıldığını duyurdu.

Taraf bu gruplardan birisinin “medya ve madencilik” alanında, diğerinin ise “yayıncılık” alanında faliyet gösterdiğini belirtti. Timaş ile Koza-İpek mi? Geçen aylarda bazı internet sitelerinde cemaate yakın olduğu bilinen Timaş Yayınları’na Maliye tarafından baskın yapıldığı duyurulmuştu. Evrakların Maliye tarafından incelendiği belirtilmişti. Cemaate yakın olan Koza- İpek Holding de “medya ve madencilik” alanında faaliyet gösteriyor. Koza-İpek Holding maden işletmeciliğinin yanı sıra Kanaltürk televizyonu ile Bugün gazetesinin de sahibi. Taraf’ın haberinde belirttiği “medya ve madencilik” alanında faliyet gösteren grubun da Koza-İpek Holding olabileceği yorumları yapılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler