Cemal Süreya sempozyumu!

“Atlas Okyanusu’nda Fırat’ın Salı: Cemal Süreya” adını taşıyan sempozyum 8 - 9 Ocak 2014 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde...

Yayınlanma: 02.01.2014 - 11:58
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Kulübü Türk Dili ve Edebiyatı Komisyonu ve Cemal Süreya Kültür ve Sanat Derneği tarafından çeşitli başlıklarla; Ülkü Tamer, Leyla Şahin, Seyyit Nezir, Mecit Ünal, Tarık Günersel, Elif Sorgun ve Osman Şahin’in katılımıyla düzenlenecek olan sempozyum, 8 Ocak Çarşamba günü üç ve 9 Ocak Perşembe günü tek oturumdan oluşacak.

İlk gün gerçekleşecek oturumlarda; "Cemal Süreya Şiirlerinin Tarihsel Uzanımı", "Modern Şiirimizde İroni ve Cemal Süreya’nın Yeri", "Şair ve İnsan İlişkisi" gibi başlıklar ele alınırken ikinci gün Ülkü Tamer’in şaire yazdığı şiirinin son satırlarından "Atlas Okyanusu’nda Fırat’ın Salı" adını alan oturumda ise Tamer’in kendisi de Leyla Şahin ve Seyyit Nezir’le birlikte konuşmacı olarak yer alacak.

İki gün boyunca edebiyatseverlerle buluşacak ve herkese açık olarak gerçekleştirilecek etkinlik, Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde bulunan Garanti Kültür Merkezi (GKM) Ayhan Şahenk Salonu’nda düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler