'Cenazeler kaldırılmadan diyalog kurulsun'

Halk Cephesi, Nurtepe’de başlayan ve İstanbul’un birçok ilçesine yayılan olaylara ilişkin sağduyu çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 31.07.2014 - 22:17
Abone Ol google-news

Olayların içyüzünün ortaya çıkarılması için ortak komisyon kurulması istenilen açıklamada, “Ölümlerin yaşanmaması tesadüftür. Cenaze kaldırmadan kurumlar diyalogla sorunu çözsün” denildi.

Geçen salı günü Nurtepe Çayan Mahallesi’nde Halk Cephesi ve HDP arasında başlayan gerginliğin Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sarıgazi’ye de sıçraması üzerine Halk Cepheliler dün yaşanan olaylarla ilgili ÇHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Avukat Günay Dağ yaptığı açıklamada, Halk Cepheli 20 kişinin silahlı saldırılarda yaralandığını ve 2 kişinin durumunun ciddi olduğunu söyledi. Sorun ne olursa olsun diyalogdan yana olduklarını anlatan Dağ, “Sol içindeki sorunun şiddetle çözülemeyeceğini düşünüyoruz. Devrimci kurum ve kişilerin silahla hedef alınması kabul edilemez” dedi.

Halk Cephesi adına konuşan Özgür Aydın ise Nurtepe ve Okmeydanı’nda ölümlerin yaşanmamasının tesadüf olduğunu belirterek, “Orada grubun içinden tekbir getirerek Alevilere ve bizlere küfür edenler oldu. HDP bu kişilerin kendileri ile ilgisi olmadığını belirtiyor. O zaman bu kişiler kimler ise ortaya çıkarılmalı. Eğer biz oradaki halkı yatıştırmaya çalışmasaydık Kürtlere yönelik saldırı gerçekleştirilecekti. Biz hiçbir zaman devrimci kurumlara karşı silah kullanmadık. Diyalogla bu sorun çözülmeli” diye konuştu.

Veysel Şahin de uyuşturucu satıcılarının da saldırgan grubun içinde olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler