‘Cesetlerimizi istiyoruz’

Madenci yakınları tepki gösterdiği Gül’e seslendi.

Yayınlanma: 16.05.2014 - 04:27
Abone Ol google-news

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağından çıkarılan cesetlerin sayısı her geçen gün artarken, acılı bekleyişlerini sürdüren madenci yakınları dün de tepkilerini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e yansıttı.“Cesetlerimizi istiyoruz” diye bağıran yurttaşlar, bürokratik ziyaretlerin arama kurtarma çalışmalarını engellemesine isyan etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse, nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bakanlarının sert bir şekilde protesto edildiği Soma, dün de Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek’in yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırladı. Gül ve Çiçek önce Akhisar Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti, daha sonra da Soma’ya geldi. Gül, hastaneden ayrılırken makam aracının camını açıp vatandaşlara el sallayarak “Allah sabırlar versin, bir daha böyle acıları yaşamayalım” diye seslendi.

Soma’da da facianın yaşandığı maden ocağında, Gül’ün gelişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Acılı aileler günlerdir bekledikleri alandan başka bir yere yönlendirildi, jandarma ve özel harekât timleri madene giden yolları kesti. Ekipler, yakınlarından haber almak isteyen yurttaşların bölgeye girmesine engel oldu. Önlemlere tepki gösteren madenci yakınları, Gül’e “Senin yüzünden ekipler çalışmıyor. Bize polis değil, kurtarma ekibi lazım. Defol git buradan. Bu kadar koruma niye? Kimden korkuyorsun?” diye seslendi.

Bir yurttaş taşeronlaşmaya karşı bir an önce harekete geçilmesini isterken, bir başkası da “Cesetlerimizi istiyoruz” diye bağırdı.

 

‘Gelişmiş ülkelerde nasıl yaşanmıyorsa...’

Burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan bilgi alan Gül-Çiçek ikilisi, daha sonra TKİ Kurumu Eli Müessesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü’ne geçti.

Gül, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Elden gelen her şey yapılıyor. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İşin vahameti anlaşıldığı için devlet bütün imkânlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük... Türk milleti dayanışmayı mutlaka gösterecektir. Acımızı paylaşanlara teşekkür ediyorum. Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse, nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır. Şüphesiz bu acıları yaşamamak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu olayla ilgili hem idari hem diğer her türlü soruşturmalar başlamış, titizlikle muhakkak ki bunlar da devam edecektir. Ailelere yardım için hükümetimiz ne gerekiyorsa yapacaktır.”

Gül konuşma yaparken bir kişi, “Acımız hepimizin, bize yardım edin ne olur” diye bağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler