Tekirdağ'da atık su boşaltılan dereden numune alındı

Çorlu’da bir vidanjörün çektiği atığı dere yatağına boşalttığı anlar anbean görüntülendi. Çevre katliamını gören vatandaş duruma tepki gösterirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dereden numune aldı.

Yayınlanma: 02.01.2019 - 18:05
Abone Ol google-news

Edinilen bilgilere göre, Çorlu’ya bağlı Şahbaz Mahallesi’nde dere yatağı kenarına bir vidanjörün yanaştığını gören bir mahalle sakini cep telefonunu çıkararak kamerası ile olan biteni kaydetmeye başladı. Vidanjörün çektiği atığı dere yatağına boşalttığını gören vatandaş duruma tepki gösterdi.

Vidanjörün boşaltım yaptığı yerin Eski Bağlar Çatağı mevkiindeki dere yatağı olduğu ve Marmaraereğlisi ilçesinin su ihtiyacının önemli bir bölümünü sağlayan Türkmenli Göleti’ne bağlandığı kaydedildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu yaptığı açıklamada, dereye akıtılan suyun ilk belirleme göre evsel bir atık olduğunu belirtti.

İhbarın kendilerine ulaştıktan sonra harekete geçtikleri dile getiren Tohumcu, numune sonuçlarının belirlenmesinden sonra dereye atık su akıtan kişiden kamuoyu adına şikayetçi olacaklarını söyledi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler