İklim, besin değerinden çalıyor

İklim değişikliğinin gıdalar üzerindeki etkisi hakkında yapılan bir çalışma giderek artan karbondioksit emisyonlarının, temel gıdaların besin değerini azaltarak 2050 yılında küresel düzeyde beslenme sorunlarına yola açacağını ortaya koydu.
Yayınlanma tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma, 02:19

[Haber görseli] Lancet Planetary Health adlı dergide yayımlanan çalışmaya göre buğday, pirinç, mısır, bezelye, darı, soya fasulyesi, patates ve arpada besleyici değerler ortalama yüzde 3 oranında kaybedilecek.
Çinko eksikliğinin, her yıl beş yaş altı 100 bin çocuğun ölümüne sebep olduğu tahmin ediliyor. Protein eksikliği ise çocukların gelişimini sekteye uğratıyor ve anne ölüm oranlarının artmasına da sebep oluyor. Her yıl 2.2 milyon civarında beş yaş altı çocuğun ölümünden sorumlu olduğu ifade ediliyor. Demir eksikliği ise yılda yaklaşık 200 bin kişinin doğrudan ölümünden sorumlu. Aynı zamanda anemi, zekâ geriliği gibi birçok sağlık sorununa ve bu sorunlar yüzünden erken ölüme neden oluyor.

A+ A-