Türkiye, Bozcaada için ayağa kalktı, karardan vazgeçildi

Bozcaada'nın bakir koylarının ihaleye çıkarılması Bozcaadalıları ve sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, yükselen tepkiler üzerine karardan vazgeçildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 00:04
Abone Ol google-news

<video:631539>


Bozcaada'nın yapılaşmaya açılması, bakir koylarının işletmeli plajlara çevrilmek istenmesi Bozcaada halkını isyan ettirdi. Bozcaadalılar parti, ideoloji gözetmeden "yanlış" dedikleri bu uygulamaya hep beraber karşı çıktı.

Bozcaada koylarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale edilecek olmasına karşı Bozcaada Belediyesi, adadaki dernek ve STK’ların başlattığı sosyal medya kampanyası saat 20.00’da başladı. Kampanyanın başlamasından yaklaşık 1 saat sonra Twitter’da #bozcaadabizim hashtagi Türkiye’nin gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Bozcaadalılar belirlenen saatlerde bilgisayar başına geçerek seslerini sosyal medyada duyurmaya çalıştılar. Ayrıca Bozcaada'nın ünlü mekanlarından Çınaraltı Kafe'de de bir sosyal medya ekibi kampanyanın nasıl yürüdüğünü kontrol ederek, sosyal medyanın nabzını tuttu. 


Bozcaada'da sosyal medya kampanyasını düzenleyen ekipten yapılan açıklamada, "Kısa sürede bu noktaya gelmek büyük başarı. Ancak belirlenen saat dilimlerinde ilk sırada kalmaya devam etmek için #bozcaadabizim etikiteni paylaşmaya devam etmeliyiz. Çünkü bazı zamanlarda sıralama değişebiliyor. Ayrıca aynı şekilde change.org adresinde başlatılan kampanyada şu an için (saat 22.15) 24 bin imzaya ulaşıldı. İmza kampanyası için de aynı mücadele devam etmeli" denildi.

KARARDAN GERİ DÖNÜLDÜ

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, karardan vazgeçildiğini Facebook hesabından duyurdu. "Gözün aydın Bozcaada, bugün doğum günün, doğum günün kutlu olsun" diyen Yılmaz, Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Tabiat Varlıkları Genel Müdürü'nün yanından şimdi çıktık. Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler