Dün Üsküdar halkı eylem yapmıştı... Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması

Mimarlar Odası İstanbul Üsküdar'da Mimar Sinan'ın eserlerinden olan ve duvarları çatlayan Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı.

Yayınlanma: 22.06.2017 - 19:44
Abone Ol google-news

Üsküdar Meydan ve sahil yolu projesi ile ilgili olarak 6 ay önce uyarıda bulunduklarını belirten Mimarlar Odası yetkilileri, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Mimar Sinan’ın ustalık döneminde inşa ettiği Şemsi Paşa Cami’nin korunması gereken eserlerden biri olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Yap-boz projelerle yok edilen tarihi meydan, deniz doldurularak geri getirilemez. Üsküdar Meydanı'nı yeniden düzenleme adı altında deniz doldurularak alan kazanma projesi kapsamında denize kazık çakılırken oluşan titreşimler nedeniyle Şemsi Paşa Külliyesinde ciddi hasar oluştu" denildi.

?'İŞ DURDURULSA BİLE İLERİDE CAMİYE ZARAR VEREBİLİR'

Üsküdar Meydanı ve sahil düzenlemesi hakkında 6 ay önce basın açıklaması yaptıklarını ve konuyla ilgili uyarılarda bulunduklarını belirten Mimarlar Odası yaptığı açıklamada, "Bu açıklamadan altı ay kadar sonra, binlerce yıllık tarihe sahip bir alanda korumayı gözeten her hangi bir plan yapılmadan, planlamayı sadece şantiye planlama olarak gören, imarı yap-boz oyununa çeviren anlayışla çarçabuk ihalesi yapılarak kazık çakma işine başlanmış ve Sinan’ın en güzide eserlerinden birisi olarak kabul edilen 437 yıllık Şemsi Paşa Cami hasar görmüştür. Cami duvarlarında hasara neden olan titreşim ve zemin hareketleri, açıktır ki iş durdurulsa bile ileride camiye zarar vermeye devam edebilecektir" ifadelerine yer verdi.

Dün Üsküdar halkı yaşanan tarihi katliama karşı eylem yapmıştı. Üsküdarlılar meydan ve sahil projesini durdurulmasını talep etmişti.

Üsküdar halkı: Meydan ve sahil projesini derhal iptal edin


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler