İBB Meclisi Topbaş’a rest çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın, “bir kez daha görüşülmek üzere” meclise iade ederek veto ettiği, 5 imar değişikliği dosyasında İBB Meclisi, eski kararında direndi.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 22:26
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, 20 yıllık belediye başkanı Topbaş’ın deneyiminin AKP grubu tarafından hiçe sayıldığını söyledi. Mecliste kısa süreli tartışma çıktı.

Belediye Başkanı Topbaş’ın veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası dün İBB Meclisi’nde yeniden görüşüldü. AKP’li meclis üyeleri, söz konusu dosyalarla ilgili olarak eski meclis kararı lehinde oy kullanırken, CHP grubu ve MHP’li meclis üyesi ret oyu kullandı. Topbaş’ın “bir kez daha görüşülmek üzere” İBB Meclisi’ne iade ettiği dosyalarla ilgili olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, 20 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi bulunduğunu, söz konusu dosyalarla ilgili bir sakınca görmüş ise bunun AKP Grubu tarafından dikkate alınması gerektiğini belirterek “Başkanın makamı size 17 adım mesafede. Gerekçesini gerçekten öğrenmek istiyor olsaydınız gider sorardınız” dedi. Gülsever’in ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan, “Sayın Başkan gerekçesini belirtmediği için komisyonlardan geçerek geldi. Buradan CHP’ye ekmek çıkmaz. Onlar kendi işlerine baksınlar” dedi. İmar dosyaları İBB Meclisi’nde oylandı ve yine AKP’lilerin oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi. Belediye başkanlarının, meclis kararlarını idari yargıya taşıma hakları bulunuyor.

Vetolu imar dosyaları

Topbaş’ın veto ettiği dosyaların başında Pendik Gökçebeyli Mahallesi’ndeki özel orman alanları geliyor. İkinci imar dosyası Beşiktaş Ortaköy’deki 1641 metrekarelik arazi. Üçüncü dosya Kartal Soğanlık Mahallesi’nde 2 bin 400 metrekarelik park alanının ticaret ve konut alanına alınmasıyla ilgili. Dördüncü ise Sarıyer Zekeriyaköy’deki anaokulu yapılmak üzere ayrılmış olan yaklaşık bin metrekarelik parselin konut alanına alınması dosyası. Beşinci imar dosyası da Bayrampaşa Orta Mahalle’deki 2 parselle ilgili.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler