Bakır madenine vize

Kastamonu’da tamamı orman alanında yer alan maden ocağına ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Ocaktan yılda 582 bin ton üretim yapılacak.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 22:17
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kastamonu Hanönü köyünde 23.71 hektarlık ormanlık alana maden (bakır) ocağı projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir (ÇED)” kararı verdi. Alana 500 metre mesafede Gökırmak Deresi bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Kastamonu Hanönü yakınlarındaki ormanlık alana ilişkin bakır ocağı projesi için başvuruda bulunuldu. Bakanlığa sunulan dosyada 1998.08 hektarlık alan için ruhsat alındığı belirtilerek bu alanın 23.71 hektarlık bölümünde bakır ocağı işletilmek istendiği anlatıldı. 23.71 hektarlık bölümün tümü orman alanları üzerinde yer alıyor. Ocaktan hafriyat dahil yılda 582 bin ton üretim yapılacağı belirtildi.

Patlatma yöntemi

İlk etapta ocak alanında bitkisel toprağın sıyrılarak depo alanında rehabilitasyon aşamasında kullanılmak üzere depolanacağı belirtilen dosyada ara ara patlatma işlemi yapılacağı ifade edildi. Proje kapsamında açık işletme ile üretim yapılması planlanıyor.

Dereye yakın

Proje alanı Hanönü ilçe merkezinin kuş uçumu yaklaşık 12 km güneybatısında yer alıyor. Ayrıca Tekke Mahallesi’nin 580 metre güneybatısında, Çoroğlu Mahallesi’nin 860 metre güneydoğusunda ve Kuyluş köyünün 1.3 km doğusunda yer almakta. Proje alanı Gökırmak Deresi’ne ise 500 m uzaklıkta yer alıyor. Proje dosyasını inceleyen bakanlık proje için 4 Ekim Çarşamba günü “ÇED Gerekli değildir” kararı verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler